Maisematiet Suomessa

17.05.2022

Niemenharjun maisematie Pihtipudas

Niemenharjun maisematie kulkee Pihtiputaalla, Kolimajärven harjumaisemissa. Hiekkarantaa ja kaunista maalaismaisemaa. Navigoi Niemenharjuntielle. Reitin pituus noin 3 kilometriä.

Niemenharjun maisematie

Aurajoen maisematie Turku - Oripää

Aurajoen maisematie tie numero 222, myötäilee Aurajoen rantamia Turun keskiaikaisesta keskustasta Liedon, Auran ja Pöytyän kautta Oripäähän. Reitin pituus noin 70 kilometriä. Reitin varrelle osuus useita historiallisia yksittäisiä kohteita sekä kylä- ja kirkkomiljöitä.

Aurajoen maisematie

Hämeen Härkätie Hattula - Turku

Hämeen Härkätie on Suomen vanhin tie. Hattulasta Turkuun kulkeva reitti tarjoaa kauniita maisemia ja historiaa, sekä monenlaista nähtävää. Reitin varrella on Hattulan ja Turun lisäksi Hämeenlinna, Loppi, Tammela, Somero, Koski Tl, Marttila ja Lieto. Hämeen Härkätien reitin pituus on noin 160 kilometriä.

Hämeen Härkätie

Pelisalmen - Kuohujärven maisematie Kangasala

Pelisalmen ja Kuohujärven maisematiet. Kangasalan keskustasta kohti Kuohunharjua näet korkean harjun päältä kauniit järvimaisemat. Pelisalmen silloilta näet kaunista Längelmävettä molemmin puolin.

Vilkaharjun maisematie Sulkava

Vilkaharjun maisematie, seututie numero 438 on neljä kilometriä pitkä joka kulkee kauniissa harjumaisemassa kiemurrellen. Reitin varrelle osuu upea Vilkaharjun luontopolku sekä Vekarasalmen silta, joka oli valmistuessaan Suomen viidenneksi pisin silta (639m).

Vilkaharjun ja Vekarasalmen maisematie

Pulkkilanharjun maisematie Asikkala

Pulkkilanharjun maisematie on valittu Suomen kauneimmaksi maisemareitiksi vuonna 2014. Vääksystä kannattaa suunnata kohti Pulkkilanharjua. Pulkkilanharju on Asikkalan kunnassa sijaitseva soraharju, jolla on pituutta noin kahdeksan kilometriä.  Päijänteen poikki kulkee lähes yhdeksän kilometrin mittainen Pulkkilanharju joka koostuu harjusaarista ja vedenalaisista harjuselänteistä. Pulkkilanharjun saaria yhdistää kolme siltaa.

Pulkkilanharjun maisematie

Sääksmäen maisematie Tampere - Valkeakoski - Akaa

Vanajaveden laakson kansallismaisemissa kulkeva Sääksmäen maisematie on osa Helsingin ja Tampereen välillä kulkevaa Suomen entistä päätietä jota kutsutaan myös Järvi-Suomen portiksi. Pengerrettyjen osuuksien lisäksi ylitetään useita saaria ja Sääksmäen silta, joka oli ennen Suomen toiseksi pisin silta. Reitin varrella on Vanajaveden vesistöä ja kaunista maalaismaisemaa. Reitillä on pysähdyspaikkoja, uimaranta ja upeita rantakallioita uimapoukamineen. Pohjoiseen mennessä reitti jatkuu Rapolanharjun ja Sääksmäen kulttuurimaisemien ohi. Helsingistä tullessa poistu liittymästä numero 21 ja Tampereen suunasta kannattaa kääntyä liittymästä numero 36.

Sääksmäen maisematie

Punkaharjun maisematie Punkaharju, Savonlinna

Punkaharjun maisematie tai yleisemmin kutsuttu Punkaharjun Harjutie on tärkeä osa kaunista Suomalaista valokuvamaisemaa. Puruvettä ja Pihlajavettä halkovan Harjutien päästä löytyy upeita hiekkarantoja. Punkaharjun seudulla on paljon muutakin nähtävää ja elämyksiä kaiken ikäisille matkailijoille.

Punkaharjun maisemareitti

Päijänteen maisemareitti Asikkala - Sysmä - Luhanka - Korpilahti

Päijänteen maisemareitti kulkee etelä-pohjois suunnassa Asikkalan Vääksystä, Sysmän ja Luhangan kautta Jyväskylän Korpilahdelle teiden 314, 612 ja 610 kautta. Reitin pituus on noin 125 kilometriä. Päijänteen maisemareitillä voit nähdä poikkileikkauksen kauniista, vehreästä kotimaasta.

Päijänteen maisemareitti

Lietveden maisematie Mikkeli - Puumala

Lietveden maisematie. Tie kiemurtelee läpi saarien, luotojen ja kalliopengerrysten. Mikkelistä ajettaessa (noin 50 km) maisematieosuus päättyy Pistohiekalle, jonka hiekkarannat ja tanssilava ovat maankuuluja. Pistohiekalta matkaat vielä 20 kilometriä ja olet Puumalan kauniissa kylässä, Saimaan rannalla.

Lietveden maisematie

Ylläsjärventie Äkäslompolo - Ylläsjärvi

Ylläksen maisematie on noin 15 kilometrin pituinen maantie Äkäslompolon ja Ylläsjärven välillä. Maisematie kulkee jylhien tunturien kupeessa ja näet karua kaunista Suomen lapin luontoa.

Järsöntie Maarianhamina - Järsö

Järsöntie kulkee Ahvenanmaalla, Maarianhaminan kaupungista etelään. Navigoi perille Järsöntietä eli Järsövägeniä pitkin. Ainutlaatuista punaista asfalttia seuraamalla voit pysähtyä esimerkiksi Nåton luonnonsuojelualueella. Reitillä nähtävissä karua kivikkoa, merta ja saaristolaismaisemaa.

Taikayöntie Urjala - Punkalaidun - Huittinen

Urjalasta Punkalaitumen kautta Huittisiin kulkeva Taikayöntie, seututie 230. Reitin pituus noin 50 kilometriä. Reitillä näet kaunista hämäläistä joki- ja maalaismaisemaa.

Taikayöntien maisemareitti

Kaamasentie Karigasniemi - Näätämö, Inari

Kaamasentie kulkee Karingasniemeltä Näätämöön (kantatie 92), kulkee Lapin jylhissä maisemissa. Kaamasentien alku ja loppu sijaitsee molemmat Suomen ja Norjan rajalla. Kaamasentien pituus on 192 kilometriä. Kaikkina vuodenaikoina reitillä on upeita Lapin maisemia.

Saaristokatu Kuopio

Kuopion keskustasta Saaristokatua pitkin kulkeva reitti Saaristokaupunkiin on äänestetty yhdeksi Suomen kauneimmaksi kesälomareitiksi. Saaristokaupungin maisemareitin pituus on noin 5 kilometriä ja myötäilee reitin Kallaveden saaria. Reitin varrella on mm. monumentteja ja taideteoksia sekä 4 siltaa.

Saaristokadun maisemareitti


https://rss.app/feeds/8MbUCyC9gzsVCGze.xml