Linnat Suomessa

10.07.2023

Yleisölle avoinna olevat linnat Suomessa. Kaupunki, osoite pysäköinti ja pääsymaksut.

Linnat Suomessa: Turun linna, Turku. Hämeen linna, Hämeenlinna. Kastelholman linna, Sund. Olavinlinna, Savonlinna. Raaseporin linna, Tammisaari.

Turun linna

Historiallisesti merkittävä sekä Suomen vanhin linna, Turun linna perustettiin vuonna 1280 Turkuun. Turun linna on yksi Turun kaupungin suosituimpia matkailukohteita. Turun linnassa järjestetään lukuisia eri pysyviä ja vaihtuvia näyttelyitä sekä tapahtumia kaikkina vuoden aikoina. Museo.

Osoite: Linnankatu 80, Turku

Pysäköinti: Aikarajoitettu pysäköintikiekolla tai maksullinen lähistöllä.

Hämeen linna

Punatiilinen, Hämeen linna on Suomessa sijaitsevista linnoista ainutlaatuinen tiililinna. Rakentaminen alkoi 1200-luvun lopussa. Hämeen linna on toiminut vankilana 1830-luvulta vuoteen 1972 saakka, jolloin se oli naisvankila. Linnan pihapiirissä on 1871 rakennettu Suomen ensimmäinen sellivankila joka oli käytössä aina vuoteen 1993 asti. Nykyään tiloissa toimii Suomen suurin vankilamuseo. Linnassa järjestetään myös useita pysyviä ja vaihtuvia näyttelyitä.

Osoite: Kustaa III:n katu 6, Hämeenlinna

Pysäköinti: ilmainen pysäköinti välittömässä läheisyydessä

Kastelholman linna

Kastelholman linna sijaitsee Ahvenanmaalla. Kastelholman linna oli alkujaan puolustuslinnake ja nykyään tunnettu Ahvenanmaan maamerkki. Kastelholman linna rakennettiin 1300-luvun lopussa. Linnan vieressä sijaitsee Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseo sekä vanha kruununvankila, joka toimii vankilamuseona. Lapsille on myös mielenkiintoinen kohde, Kastelholman lasten linna.

Osoite: Tosarbyvägen 5, Kastelholm – Ahvenanmaa

Pysäköinti: ilmainen pysäköinti lähistöllä

Olavinlinna

Olavinlinna on pohjoisin kivilinna Euroopassa. Savonlinnassa sijaitseva Olavinlinna tunnetaan nykyään parhaimmin siellä järjestettävistä Savonlinnan oopperajuhlista. Olavinlinnan rakennustyöt alkoivat vuonna 1475.

Oopperajuhlien lisäksi Olavinlinnassa järjestetään pysyviä ja vaihtuvia näyttelyitä. Lapsille on järjestetty työpaja.

Osoite: Olavinlinna, Savonlinna – navigointi Linnankatu 7, Savonlinna

Pysäköinti: maksullinen pysäköinti lähistöllä, pysäköintihalli Tottikadulla

Raaseporin linna

Raaseporin linna oli Länsi-Uudenmaan hallintokeskus keskiajalla. Raaseporin linna on rakennettu 1360–1370 luvulla. Raaseporin linna on avoinna kesäisin vierailijoille.

Osoite: Raaseporin Linnantie 110, Snappertuna


https://rss.app/feeds/8MbUCyC9gzsVCGze.xml