Varasto

06.06.2023

Ahvenanmaan maakunta sijaitsee saaristossa Ruotsin ja Manner Suomen välissä. Ahvenanmaan länsipuolella sijaitsee Ahvenanmeri ja itäpuolella Ahvenanmaan saaristo yhtyy Turun saaristoon. Ahvenanmaan suurin saari on Manner-Ahvenanmaa, missä sijaitsee myös maakunnan keskus Maarianhamina.

Ahvenanmaan saaristossa on Maarianhaminan lisäksi 15 pienempää kuntaa, eri puolella saaristoa. Ahvenanmaan väkiluku on noin 30 000 asukasta, joista noin puolet asuu Maarianhaminan kaupungin seudulla. Ahvenanmaan virallinen kieli on ruotsi.

Kulkuyhteydet Ahvenanmaan saaristoon. Laivalla Helsingistä, Naantalista tai Turusta. Helsingistä ja Turusta liikennöi Tallink Silja ja Viking Line. Naantalista Finnlines.

Idyllistä maantietä, saarelta toiselle hyppivää Ahvenanmaan rengastietä pitkin. Reitin varrella pääset katselemaan kaunista saaristomaisemaa yhteysaluksilla. Saaristolautoille kannattaa varata, varsinkin kesän sesonkiaikoina matka etukäteen. Katso saaristolauttojen aikataulut, reitit ja hinnat sekä varaa lauttamatka - Ålandstrafiken. Pysäköinti on Ahvenanmaalla maksuton.

Lentäen - Ahvenanmaan lentokenttä sijaisee aivan Maarianhaminan kaupungin välittömässä läheisyydessä. Tarkista aikataulut Finavian sivuilta. Yhteydet Helsinki-Vantaalta ja Turusta.

Ahvenanmaalla on paljon nähtävää ja runsaasti kohteita missä on mahdollista tutustua saaristoelämään. Majoitus kannattaa varata hyvissä ajoin ennen matkaa. Hotellit, mökit, majatalot sekä leirintäalueet ovat kesäaikana erittäin suosittuja.

Ahvenanmaan maakunnassa sijaitsevat museot ja muut edulliset käyntikohteet. Hotellit ja majoitus. Uimarannat ja uimapaikat. Leirintäalueet ja matkaparkit.

Ahvenanmaan saaristossa on paljon nähtävää ja tekemistä varsinkin kesä-aikana. Kaunis merellinen saaristoelämä ja lyhyet välimatkat mahdollistavat, että jo pienikin loma on varmasti onnistunut.

Etelä-Savon, Kymenlaakson ja Pohjois-Karjalan maakuntien sekä Venäjän rajanaapurina sijaitsee Etelä-Karjalan maakunta.

Lappeenrannan kaupunki on Etelä-Karjalassa maakunnan keskus. Imatran kaupunki sekä Lemin, Luumäen, Parikkalan, Rautjärven, Ruokolahden, Savitaipaleen ja Taipalsaaren kunnat tarjoavat runsaasti eri mahdollisuuksia kotimaassa, Saimaan seudulla matkustaville lomailijoille.

Kaunis luonto, leppoisaa vieraanvaraisuutta, lähiruokaa sekä mielenkiintoisia, edullisia nähtävyyksiä. Kaunis Saimaan luonto houkuttelee kaiken ikäisiä vierailijoita. Mielenkiintoisia museoita, turvallisia uimarantoja ja uimapaikkoja. Majoitu hotellissa, mökissä. Karavaanarit ja telttailijat varmasti löytävät yösijan leirintäalueilta.

Etelä-Karjalan maakunnassa sijaitsevat museot ja muut edulliset käyntikohteet. Hotellit ja majoitus. Uimarannat ja uimapaikat. Leirintäalueet ja matkaparkit.

Saimaan seudulla on paljon elämää ja nähtävää. Maakunnan keskus on Lappeenrannan kaupunki. Lyhyehköt välimatkat lähistöllä sijaitseviin muihin kuntiin, Etelä-Karjalan maakunnassa mahdollistavat aktiivisen loman. Hotellit, leirintäalueet sekä hyvät uimarannat on helposti kaikkien tavoitettavissa.

Keski-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Pohjanmaan ja Satakunnan maakuntien keskellä sijaitsevassa Etelä-Pohjanmaan maakunnassa on 18 kuntaa joista kaupunkeja ovat Alajärvi, Alavus, Kauhajoki, Kauhava, Kurikka, Lapua, Seinäjoki ja Ähtäri. Seinäjoen kaupunki on Etelä-Pohjanmaan maakunnan keskus.

Etelä-Pohjanmaan lakeuksilla on eri puolella tutustumisen arvoisia kohteita niin aikuisille kuin nuoremmille matkustajille. Kauhavalla PowerPark huvipuisto sekä Ähtäri Zoo eläintarha ja Pandatalo ovat lapsiperheiden suosittuja kohteita. Veljekset Keskisen kyläkauppa Tuurissa ja sen ympäristössä sijaitsevat muut kohteet vetävät turisteja runsaasti kaikkialta Suomesta. Katso paikkakuntakohtaiset nähtävyydet ja erilaiset majoitusvaihtoehdot. Uimarannat ja uimapaikat sekä leirintäalueet ja matkaparkit.

Etelä-Pohjanmaan maakunnassa sijaitsevat museot ja muut edulliset käyntikohteet. Hotellit ja majoitus. Uimarannat ja uimapaikat. Leirintäalueet ja matkaparkit.

Etelä-Pohjanmaan seudulla vietät aktiivisen loman, tutustumalla nähtävyyksiin, katselemalla rauhallista maalaismaisemaa sekä lapsien kanssa viettäen aktiivista, riehakasta lomaa.

Itä-Suomessa sijaitsevan Etelä-Suomen maakunnan naapureina on Etelä-Karjala, Keski-Suomi, Kymenlaakso, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo sekä Päijät-Häme. Mikkelin kaupunki on Etelä-Savon maakunnan keskus. Muita kaupunkeja alueella ovat Pieksämäki ja Savonlinna. Etelä-Savon maakunnan alue tunnetaan lukuisista järvistä, joista tunnetuin ja suurin on Saimaan vesistö.

Kahdeksan muuta kuntaa on kesäisin kesäasukkaiden ja kotimaan matkailijoiden suosittuja kohteita. Alueella on useita hotelleja ja muita majoitusvaihtoehtoja. Leirintäalueet ja matkaparkit mahdollistavat karavaanareiden mukavan majoittumisen Etelä-Savossa.

Etelä-Savon maakunnassa sijaitsevat museot ja muut edulliset käyntikohteet. Hotellit ja majoitus. Uimarannat ja uimapaikat. Leirintäalueet ja matkaparkit.

Etelä-Savon maakunnassa voit nauttia kauniista Saimaan saariston maisemista sekä maakunnan lähiruokaan suuntautuvasta ruokatarjonnasta.

Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan, Pohjois-Savon maakuntien ja Venäjän keskuudessa, itäisessä Suomessa sijaitsee Kainuun maakunta. Kainuu on harvaan asuttu, joten se on Manner-Suomen toiseksi pienin maakunta asukasluvultaan. Kajaanin kaupunki on maakunnan keskus.

Kajaanin sekä Kuhmon kaupungin lisäksi maakunnassa on 6 muuta kuntaa.

Kainuun maakunnassa sijaitsevat museot ja muut edulliset käyntikohteet. Hotellit ja majoitus. Uimarannat ja uimapaikat. Kainuun seudun leirintäalueet ja matkaparkit.

Kainuun maakunta on luontomatkailijan valinta. Kainuun maakunnassa on järviä, vaaroja sekä runsaasti asumattomia metsäalueita. Patikoi, retkeile ja nauti hiljaisuudesta Kainuun korpimailla.

Kanta-Hämeen maakunta sijaitsee Etelä-Suomessa, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Uudenmaan sekä Varsinais-Suomen maakuntien ympäröimänä. Kanta-Hämeessä on 3 kaupunkia ja 8 kuntaa. Forssan, Riihimäen kaupunkien lisäksi Hämeenlinnan kaupunki mikä on maakunnan keskus.

Kanta-Hämeen maakunnassa sijaitsevat museot ja muut edulliset käyntikohteet. Hotellit ja majoitus. Uimarannat ja uimapaikat. Leirintäalueet ja matkaparkit.

Etelä-Suomessa sijaitseva Kanta-Hämeen maakunta on kompakti matkailukohde. Lyhyet välimatkat mahdollistavat tutustumisen useampaan kohteeseen, muutaman päivän aikana. Kaikille löytyy mieleistä nähtävää ja tekemistä.

Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntien ympäröimänä sijaitsee Keski-Pohjanmaan maakunta. Keski-Pohjanmaan maakunta on asukasluvun sekä pinta-alan mukaan Manner-Suomen pienin maakunta.

Keski-Pohjanmaalla on Kokkolan ja Kannuksen kaupunkien lisäksi Halsuan, Kaustisen, Lestijärven, Perhon, Toholammin ja Vetelin kunnat. Kokkolan kaupungista on helppo tutustua muihin maakunnan kuntiin ja nähtävyyksiin.

Keski-Pohjanmaan maakunnassa sijaitsevat museot ja muut edulliset käyntikohteet. Hotellit ja majoitus. Uimarannat ja uimapaikat. Leirintäalueet ja matkaparkit.

Keski-Suomi sijaitsee viiden maakunnan (Etelä-Pohjanmaa, Etelä-Savo, Pirkanmaa, Pohjois-Pohjanmaa, Pohjois-Savo ja Päijät-Häme) keskellä. Jyväskylän kaupunki on Keski-Suomen keskus ja muut kaupungit maakunnassa on Jämsä, Keuruu, Saarijärvi, Viitasaari ja Äänekoski. Lisäksi maakunnassa on 16 muuta kuntaa.

Keski-Suomen maakunnassa sijaitsevat museot ja muut edulliset käyntikohteet. Hotellit ja majoitus. Uimarannat ja uimapaikat. Leirintäalueet ja matkaparkit.
https://rss.app/feeds/8MbUCyC9gzsVCGze.xml