Luontomatkailu

Suomessa on ainutlaatuisen paljon mahdollisuuksia viettää aktiivinen ja rentouttava loma eri luontokohteissa. 41 luonnontilaista kansallispuistoa eri puolilla Suomea. Kansallispuistoissa voit nauttia ja ladata akkuja katselemalla kansallismaisemia, luonnon nähtävyyksiä tai voit kokea luonnonläheisiä virkistyspalveluja. Virkistyskäyttöön tarkoitettuja valtion omistamia ja Metsähallituksen huoltamia retkeilyalueita Suomessa on 7 kappaletta. 

Talviaikana Suomessa on avoinna useita hiihto- ja laskettelukeskuksia joissa koko perhe voi harrastaa talvisia aktiviteettejä.

Virkistäydy uimassa, löydä kaikki Suomen yleiset uimapaikat ja uimarannat.

Kansallispuistot Suomessa

Kansallispuistoista ja retkeilyalueilta löytyy hyvin merkityt vaellus- ja hiihtoreitit, luontopolkuja, leirintäalueita sekä vuokrakämppiä. Merkittyjen vaellusreittien sekä retkeilyreittien varrella on laavuja ja nuotiopaikkoja sekä yleensä myös polttopuita. Pidempien vaellusreittien varrella on autiotupia, jotka ovat kaikille lyhytaikaiseen majoittumiseen tarkoitettuja maksutomia taukopaikkoja. Autiotuvat sijaitsevat kansallispuistoissa ja retkeilyalueilla merkittyjen reittien varrella.

Retkeilyalueet Suomessa

Valtion omistamat ja Metsähallituksen huoltamat retkeilyalueet.

Uimarannat ja uimapaikat

Kaikki yleiset uimarannat ja uimapaikat Suomessa. Maakunta, paikkakunta ja osoite.

Hiihtokeskukset Suomessa

Kaikki Suomen hiihtokeskukset. Hiihtokeskusten rinnetiedot: osoite, rinteiden lukumäärä, rinteiden pituus ja korkeusero, hiihtohissien lukumäärä, kahvilat ja ravintolat, majoitus sekä camping hiihtokeskuksissa.
https://rss.app/feeds/8MbUCyC9gzsVCGze.xml