Inspiroidu Suomesta

Blogi ja muut päivitykset. Artikkelit ja lehdistötiedoitteet. Kotimaan matkailun kiinostavimmat uutiset. Hotellit ja muut yöpymispaikat sieltä missä minne matkustat tai suunnittelet kotimaan matkaa. Leirintäalueet ja matkaparkit sekä vinkkejä puskaparkkeihin paikkakunnittain. Jokaisen Suomen paikkakunnan kiinostavimmat ja edulliset nähtävyydet. Tärkeimmät ja suosituimmat museot ja muut käyntikohteet. Löydät myös uimarantoja ja muita pienempiä uimapaikkoja osoitteineen. Huvipuistot, eläintarhat ja eläinpuistot Suomessa. Ruukit ja ruukkikylät kotimaassa. Pieni matkaopas kotimaan matkailuun ja käyntikohteisiin.

Pohjois-Karjalan vaarakylien kansallismaisema käsittää lukuisia pieniä kyliä nykyisen Joensuun, Kontiolahden sekä Ilomantsin alueella. Kansallismaisema koostuu vaarojen huipuilla tai rinteillä sijaitsevista kylistä, joita ovat esimerkiksi Joensuun Heinävaara ja Ilomantsin Hattuvaara, jonka kerrotaan olevan EU:n itäisin kylä.

Lieksassa, Pohjois-Karjalassa Pielisen rannalla sijaitseva Koli on ehkä Suomen tunnetuin kansallismaisema. Koli kohoaa yli 370 metriä merenpinnan yläpuolelle ja Ukko-Kolin huipulta avautuu kohti Pielistä kaunis, ikoninen kansallismaisema.

Lapinlahdella Pohjois-Savossa, Väisälänmäen kansallismaisemassa ovat useat taiteilijat maalannut teoksiaan. Tunnetuin on varmasti Eero Järnefeltin vuonna 1893 maalaama teos – Raatajat rahanalaiset.

Vesi hallitsee useita suomalaisia kansallismaisemia. Heinäveden reittiä pidetään yhtenä kauneimmista kansallismaisemista. Heinäveden vesireitin kanavien rakentaminen alkoi 1890-luvulla. Heinäveden reitti johtaa Kuopion Suvasvedeltä Saimaahan kuuluvaan Haukiveteen.

Punkaharjun kansallismaiseman kauniit harjut ja ympärille avautuva vesistö on maailman vanhimpia luonnonsuojelualueita. Punkaharju jakaa Saimaan vesistöön kuuluvan Pihlajaveden ja Puruveden toisistaan.

Yksi Suomen vanhimpia matkailunähtävyyksiä on Imatrankoski ja sen kuohut. Imatrankosken kansallismaisemiin on matkustettu jopa vuosisatoja sitten ulkomailta saakka.

Tunnetuin Hämeenkyrön kulttuurimaiseman ja Suomen kansallismaiseman asukas oli kirjailija Väinö Linna, joka muutti Hämeenkyrön seudulle Mahnalan kylään 1950-luvulla.






https://rss.app/feeds/8MbUCyC9gzsVCGze.xml