Linnat ja linnanrauniot Suomessa

Yleisölle avoimet linnat Suomessa

Suomen vanhin linna, Turun linna perustettiin vuonna 1280 Turkuun. Turun linna on yksi Turun kaupungin suosituimpia matkailukohteita.

Hämeen linna sijaitsee Hämeenlinnassa, Vanajaveden rannalla. Hämeen linna on Suomessa sijaitsevista linnoista ainutlaatuinen punatiilinen linna. Nykyään tiloissa toimii Suomen suurin vankilamuseo. Hämeen linnassa järjestetään myös useita pysyviä ja vaihtuvia näyttelyitä.

Kastelholman linna sijaitsee Ahvenanmaalla. Kastelholman linna rakennettiin 1300-luvun loppupuolella puolustuslinnakkeeksi ja nykyään se on tunnettu Ahvenanmaan maamerkki. 

Olavinlinna on pohjoisin kivilinna Euroopassa. Savonlinnassa sijaitseva Olavinlinna tunnetaan nykyään parhaimmin siellä vuosittain järjestettävistä Savonlinnan oopperajuhlista.

Raaseporin linna oli Länsi-Uudenmaan hallintokeskus keskiajalla. Raaseporin linna on avoinna kesäisin vierailijoille.

Yleisölle avoimet linnanrauniot Suomessa

Bomarsundin rauniolinna sijaitsee Ahvenanmaalla, Sundin kunnassa. Bomarsundin linnanrauniot kuuluvat merkittäviin muinaismuistoihin Ahvenanmaalla.

Haminan linnoituksen kävelyreitillä näet vallihaudat, nostosilloin Haminan kaupunkia suojanneet portit sekä tykkiasemat ja tunnelit ja holvit.

Kajaanin linnan rauniot sijaitsevat Kajaanin keskustassa. Kajaanin rauniolinna on rauhoitettu kulttuurinähtävyys. Kajaanin rauniolinnaan voi tutustua vuoden ympäri.

Kotkassa sijaitsevat Kyminlinnan linnoitukset ja Ruotsinsalmen linnoituskaupunki.

Kuusiston piispanlinnan rauniot on nähtävissä Kaarinan kaupungissa.

Lappeenrannan linnoituksen historia ulottuu aina 1700-luvun loppupuolelle. Lappeenrannan linnoitus ja Lappeenrannan linnoituksen alue on erittäin suosittu vierailukohde.

Helsingissä sijaitseva Suomenlinna on yksi Suomen seitsemästä Unescon maailmanperintökohteesta. Suomenlinnan merilinnoituksen rakentaminen alkoi vuonna 1748. Kesäisin Suomenlinna on yksi suosituimmista matkakohteista Suomessa.

Svartholman merilinnoitus sijaitsee Loviisan edustalla. Svartholma on suosittu koko perheen käyntikohde, minne pääsee reittiliikennelaivalla.

Utin linnoitus on kiinteä muinaisjäännös sekä valtakunnallisesti merkittävä kulttuuriympäristö. Tähtimäinen ja halkaisijaltaan yli satametrinen kivirakennelma on osa Kotkasta Savonlinnaan ulottuvaa Kenraali Suvorovin linnoitusketjua, jonka Venäläiset rakensivat 1700-luvun lopulla Pietarin suojaksi.


https://rss.app/feeds/8MbUCyC9gzsVCGze.xml