Edullisia matkailukohteita Suomessa

Edulliset ja ilmaiset nähtävyydet ja matkakohteet Suomessa. Nauti Suomen kauniista ja puhtaasta luonnosta kansallispuistoissa ja retkeilyalueilla. Tutustu ja vieraile upeissa, pitkän historian omaavissa kirkoissa ja kappeleissa. Ainutlaatuiset Unescon maailmanperintökohteet sekä ruukit ja niiden ympärille muodostuneet ruukkikylät tarjoavat runsaasti nähtävää. Valitse valtaväylien sijaan maisematiet ja maisemareitit. Vieraile mielenkiintoisissa museoissa. Maisemareittien varrella Suomalaisessa maalaismaisemassa on runsaasti nähtävää ja palveluja ohikulkijoille. Pysähdy vilvoittelemaan ja uimaan hoidetuille ja turvallisille uimarannoille ja uimapaikoille.

KANSALLISPUISTOT SUOMESSA

Suomessa on 41 kansainvälisen luonnonsuojeluliiton määrittelemiä luonnontilaisia kansallispuistoja. Kansallispuistoissa vieraillessa näet kansallismaisemia, luonnon nähtävyyksiä sekä luonnonläheisiä virkistyspalveluja. Suomen kansallispuistot sijaitsevat valtion omistamilla mailla ja niiden hoidosta sekä huollosta vastaa Metsähallitus.

KAIKKI KIRKOT SUOMESSA

Kaikki Suomessa toiminnassa olevat evankelis-luterilaisen seurakunnan kirkot ja kappelit. Maakunnat, paikkakunnat sekä käyntiosoitteet.

MAAILMANPERINTÖKOHTEET SUOMESSA

Suomen 7 Unescon maailmanperintökohdetta. Helsingissä Suomenlinna, Raumalla Vanha Rauma sekä pronssikautinen hautaröykkiöalue Sammallahdenmäki. Verla Kouvolassa. Petäjäveden vanha kirkko ja kaunis Merenkurkun saaristo, Mustasaaressa.

SUOMEN KAUNIIT MAISEMATIET JA MAISEMAREITIT

Suomen kauniit maisematiet ja maisemareitit. Maisematiellä nautit kiireettömyydestä ja samalla tutustut Suomalaisen maaseudun elämään, kulttuuriin ja nähtävyyksiin.

MUSEOT SUOMESSA

Museot Suomessa. Museot maakunnittain sekä paikkakunnittain. Maakuntamuseot, Kulttuurihistorialliset museot, Taidemuseot, Luonnontieteelliset museot, Erikoismuseot, Automuseot, Urheilumuseot, Koulumuseot, Kirkkomuseot, Sairaalamuseot, Soitinmuseot, Henkilömuseot, Kotimuseot, Teollisuusmuseot ja Museolaivat.

RETKEILYALUEET SUOMESSA

Valtion omistamia ja Metsähallituksen huoltamia retkeilyalueita on seitsemän kappaletta Suomessa. Retkeilyalueilta löytyvät hyvin merkityt vaellus- ja hiihtoreitit, luontopolkuja, telttailu- tai camping-alueita sekä vuokrakämppiä.

IDYLLISET RUUKIT JA RUUKKIKYLÄT SUOMESSA

Nauti Suomen elinvoimaisten ruukkien ja ruukkikylien kiireetömyydestä ja  vieraanvaraisuudesta. Suomessa on 14 erilaista ruukkia. Ruukit ja ruukkikylät ovat erinomainen tutustumiskohde myös lomakauden ulkopuolella.

UIMARANNAT JA UIMAPAIKAT SUOMESSA

Suomen hoidetut, huolletut ja yleiset uimarannat sekä uimapaikat paikkakunnittain. Suosituimpien uimarantojen osoitteet kaikkialta Suomessa.
https://rss.app/feeds/8MbUCyC9gzsVCGze.xml