Edulliset matkailukohteet Suomessa

Edulliset ja ilmaiset nähtävyydet sekä muut matkakohteet Suomessa. Nauti Suomen kauniista ja puhtaasta luonnosta kansallispuistoissa ja retkeilyalueilla. Vieraile upeissa, pitkän historian omaavissa kirkoissa ja kappeleissa. Näe ainutlaatuiset Unescon maailmanperintökohteet sekä ruukit ja niiden ympärille muodostuneet ruukkikylät. Valitse valtaväylien sijaan maisematiet ja maisemareitit. Vieraile mielenkiintoisissa museoissa. Pysähdy vilvoittelemaan hoidetuille, turvallisille uimarannoille ja uimapaikoille.

KANSALLISPUISTOT

Suomessa on 41 kansainvälisen luonnonsuojeluliiton määrittelemiä luonnontilaisia kansallispuistoja. Kansallispuistoissa vieraillessa näet kansallismaisemia, luonnon nähtävyyksiä sekä luonnonläheisiä virkistyspalveluja. Suomen kansallispuistot sijaitsevat valtion omistamilla mailla ja niiden hoidosta sekä huollosta vastaa Metsähallitus.

KIRKOT 

Kaikki Suomessa toiminnassa olevat evankelis-luterilaisen seurakunnan kirkot ja kappelit. Maakunnat, paikkakunnat sekä käyntiosoitteet.

MAAILMANPERINTÖKOHTEET

Suomen 7 Unescon maailmanperintökohdetta. Helsingissä Suomenlinna, Raumalla Vanha Rauma sekä pronssikautinen hautaröykkiöalue Sammallahdenmäki. Verla Kouvolassa. Petäjäveden vanha kirkko ja kaunis Merenkurkun saaristo, Mustasaaressa.

MAISEMATIET JA MAISEMAREITIT

Suomen kauniit maisematiet ja maisemareitit. Maisematiellä nautit kiireettömyydestä ja samalla tutustut maaseudun elämään, kulttuuriin ja nähtävyyksiin.

MUSEOT SUOMESSA

Museot Suomessa. Museot maakunnittain sekä paikkakunnittain. Maakuntamuseot, Kulttuurihistorialliset museot, Taidemuseot, Luonnontieteelliset museot, Erikoismuseot, Automuseot, Urheilumuseot, Koulumuseot, Kirkkomuseot, Sairaalamuseot, Soitinmuseot, Henkilömuseot, Kotimuseot, Teollisuusmuseot ja Museolaivat.

RETKEILYALUEET

Valtion omistamia ja Metsähallituksen huoltamia retkeilyalueita on seitsemän kappaletta Suomessa. Retkeilyalueilta löytyvät hyvin merkityt vaellus- ja hiihtoreitit, luontopolkuja, telttailu- tai camping-alueita sekä vuokrakämppiä.

IDYLLISET RUUKIT JA RUUKKIKYLÄT

Nauti Suomen elinvoimaisten ruukkien ja ruukkikylien kiireetömyydestä ja  vieraanvaraisuudesta. Suomessa on 14 erilaista ruukkia. Ruukit ja ruukkikylät ovat erinomainen tutustumiskohde myös lomakauden ulkopuolella.

UIMARANNAT JA UIMAPAIKAT

Suomen hoidetut, huolletut ja yleiset uimarannat sekä uimapaikat paikkakunnittain. Suosituimpien uimarantojen osoitteet kaikkialta Suomessa.
https://rss.app/feeds/8MbUCyC9gzsVCGze.xml