Edullisia vierailukohteita Suomessa

Edullisia vierailukohteita Suomessa

Suomessa on lukuisia, mielenkiintoisia ja edullisia käynti- ja vierailukohteita. Kauniita maisemareittejä autoillessa, ruukkeja ja ruukkikyliä palveluineen, kirkkoja ja kappeleita eri vuosisadalta, Unescon maailmanperintökohteita sekä luonnossa liikkuville matkustajille erilaisia kansallis- ja retkeilypuistoja. Lapsille ja perheen nuorisolle erilaiset teemapuistot kuten eläintarhat ja eläinpuistot ovat hyvä matkakohde. Huvipuistot ja seikkailupuistot "haukkaavat" kohtalaisen suuren osan lomabudjetista nykypäivänä, mutta onnistunut lomareissu kaikille on  mahdollista myös pienellä suunnittelulla toteuttaa edullisesti.

Kirkot ja kappelit

Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien kirkot ja kappelit eri paikkakunnilla. Suomessa on 603 kirkkoa, 191 siunauskappelia, 13 hautakappelia ja 196 erilaista kellotapulia.

Käyntiosoitteet Ahvenanmaan, Etelä-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Etelä-Savon, Kainuun, Kanta-Hämeen, Keski-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Kymenlaakson, Lapin, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan, Pohjois-Savon, Päijät-Hämeen, Satakunnan, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen maakunnissa sijaitseviin kirkkohin ja kappeleihin.

Maisematiet ja maisemareitit

Maisematie, maisemareitti on maantie ja lomareitti luonnonkauniissa ja kulttuurisessa ympäristössä. Suomessa on kauniita maisemareittejä runsaasti sekä reittien varrella palveluja kotimaan matkailijoille.

Ruukit ja ruukkikylät

Kunnostettuja, elinvoimaisia ruukkeja ja ruukkikyliä löytyy Suomessa 14 kappaletta. Ruukkikylissä vierailu on rentouttava retkikohde kiireisen arjen keskellä myös lomakauden ulkopuolella.

Teemapuistot

Lomamatkan kohteesi kannattaa harkita vierailua erilaisissa teemapuistoissa Suomessa. Eläintarhat ja eläinpuistot eri puolella Suomea sekä huvipuistot, seikkailupuistot ja vesipuistot tarjoavat tekemistä kaiken ikäisille vierailijoille. Nähtävää ja tekemistä riittää koko päiväksi.

Maailmanperintökohteet

Suomen 7 Unescon maailmanperintökohdetta on kotimaan matkailijalle erittäin mielenkiintoinen tutustumiskohde. Helsingissä Suomenlinna, joka on kuuden toisiinsa yhdistetyn saaren kokonaisuus, jossa on 1700-luvulla rakennettu linnoitus sekä vuosisatoja vanhoja tykistö- ja puolustusvalleja. Suomenlinnan saariyhdistelmässä on puistoja, kävelyreittejä ja suosittuja nähtävyyksiä. Raumalla idyllinen Vanha Rauma ja pronssikautinen hautaröykkiöalue Sammallahdenmäki. Verlan puuhiomo, pahvitehdas ja asuinalue sijaitsee Kouvolassa. Petäjäveden vanha kirkko edustaa pohjoiseurooppalaista puukirkkojen arkkitehtuuria sekä Merenkurkun saaristo Mustasaaressa, joka on ainoa luonnonperintökohde Suomessa.