Funikulaari Turku
Funikulaari Turku

Edulliset matkailukohteet Suomessa

Edulliset ja ilmaiset matkakohteet Suomessa. Kansallispuistot ja retkeilyalueet. Kansallismaisemat. Kaupungit ja kunnat. Kauppakeskukset. Kirkot ja kappelit. Kylpylät ja kylpylähotellit. Linnat ja rauniolinnat. Leirintäalueet ja matkaparkit. Hiihtokeskukset. Huvipuistot ja elämyspuistot. Eläintarhat ja kotieläinpihat. Unescon maailmanperintökohteet. Ruukit  ja ruukkikylät. Maisematiet ja maisemareitit. Museot. Uimarannat ja uimapaikat.

Hiihtokeskukset

Hiihtokeskusten rinnetiedot: osoite, rinnetiedot, hiihtohissien lukumäärä, kahvilat ja ravintolat, majoitus sekä camping.

Kansallismaisemat

Kansallismaisemat Suomessa kuvastavat kotimaan luontoa, kulttuuria ja historiaa. Suomen 27 kansallismaisemaa.

Kaupungit ja kunnat Suomessa

Suomen kaupungit ja kunnat - maakunta, nähtävyydet, majoitus, uimarannat

Kauppakeskukset Suomessa

Kaikki kauppakeskukset Suomessa - kotisivut, osoitteet ja pysäköinti.
Kuntien viralliset matkailusivut

Suomen kaupunkien ja kuntien viralliset matkailusivut netissä. Kaikki Suomen paikkakunnat. Official tourism website of Finnish cities. Officiell turistwebbplats för Finska städer. Site officiel du tourisme des villes Finlandaises. Offizielle tourismus website Finnischer städte. Sitio web oficial de turismo de las ciudades Finlandesas.

Kansallispuistot

Suomessa on 41 luonnontilaista kansallispuistoa. Suomen kansallispuistot sijaitsevat valtion omistamilla mailla ja niiden hoidosta sekä huollosta vastaa Metsähallitus.

Kirkkorakennukset

Kaikki Suomen evankelisluterilaisen seurakunnan kirkot ja kappelit. Maakunnat, paikkakunnat sekä käyntiosoitteet.


Linnat ja rauniolinnat

Suomen linnat ja linnanrauniot tarjoavat ainutlaatuisen kurkistuksen menneisyyteen. Suomessa on monia kiehtovia linnoja ja linnoitusten raunioita, jotka kertovat mielenkiintoisesta historiasta. Näiden linnojen tarinat ulottuvat keskiajalta aina nykypäivään saakka.

Leirintäalueet ja matkaparkit

Leirintäalueet sijaitsevat Suomessa useasti lähellä luontoa ja kauniilla paikalla jopa järven tai meren rannalla. Matkaparkki on tarkoitettu lyhytaikaiseksi yöpymispaikaksi asuntoautoille ja retkeilyautoille. Leirintäalueet ja matkaparkit Suomessa.

Maailmanperintökohteet

Suomen 7 Unescon maailmanperintökohdetta. Helsingissä Suomenlinna, Raumalla Vanha Rauma sekä pronssikautinen hautaröykkiöalue Sammallahdenmäki. Verla Kouvolassa. Petäjäveden vanha kirkko ja kaunis Merenkurkun saaristo, Mustasaaressa.

Maisematiet

Suomen kauniit maisematiet ja maisemareitit. Maisematiellä nautit kiireettömyydestä ja samalla tutustut maaseudun elämään, kulttuuriin ja nähtävyyksiin.


Museot

Museot Suomessa. Museot maakunnittain sekä paikkakunnittain. Maakuntamuseot, Kulttuurihistorialliset museot, Taidemuseot, Luonnontieteelliset museot, Erikoismuseot, Automuseot, Urheilumuseot, Koulumuseot, Kirkkomuseot, Sairaalamuseot, Soitinmuseot, Henkilömuseot, Kotimuseot, Teollisuusmuseot ja Museolaivat.

Retkeilyalueet

Valtion omistamia ja Metsähallituksen huoltamia retkeilyalueita on seitsemän kappaletta Suomessa. Retkeilyalueilta löytyvät hyvin merkityt vaellus- ja hiihtoreitit, luontopolkuja, telttailu- tai camping-alueita sekä vuokrakämppiä.


Ruukit ja ruukkikylät

Nauti Suomen elinvoimaisten ruukkien ja ruukkikylien kiireettömyydestä ja vieraanvaraisuudesta. Suomessa on 14 erilaista ruukkia. Ruukit ja ruukkikylät ovat erinomainen tutustumiskohde myös lomakauden ulkopuolella.

Uimarannat ja uimapaikat

Suomen hoidetut, huolletut ja yleiset uimarannat sekä uimapaikat paikkakunnittain. Suosituimpien uimarantojen osoitteet kaikkialta Suomessa.


Sinua saattaa kiinnostaa myös

Huvipuistot ja elämyspuistot

Huvipuistoja on Suomessa 4 kappaletta. Suomen huvipuistot ovat siis monipuolisia ja viihdyttäviä kohteita, jotka sopivat kaiken ikäisille kävijöille. Lisäksi on lukuisia pienempiä elämyspuistoja.

Eläintarhat ja kotieläinpihat

Suomessa on 3 varsinaista eläintarhaa, Korkeasaari Zoo, Ranua Resort Zoo sekä Ähtäri Zoo. Pienempiä eläinpuistoja ja kotieläinpihoja on lukuisia eripuolella Suoma.

Kesäteatterit

Kesäteattereiden ohjelmistosta löytyy klassikoita, komedioita, musikaaleja ja lastennäytelmiä. Esityksiä järjestetään ympäri Suomea idyllisistä rantamaisemista, historiallisiin miljöisiin.

Sisävesiristeilyt

Sisävesiliikenteen reitit ja risteilyt Suomessa 2024. Kanavaristeilyt, maisemaristeilyt, risteilyreitit, saaristoristeilyt. Alukset, sisävesisatamat ja laivalaiturit.

Kylpylät ja Kylpylähotellit

Kylpylät ja kylpylähotellit Suomessa. Rentouttavat kylpylälomat aikuisille tai lapsiperheille. Etsi sopivin kylpylä tai sisävesipuisto. Vietä loma kylpylähotellissa.

Automuseot Suomessa

Suomessa on useita mielenkiintoisia automuseoita, jotka tarjoavat matkailijoille mahdollisuuden uppoutua ajoneuvojen historiaan ja ihailla upeita autoiluun ja liikenteeseen liittyviä kokoelmia.


https://rss.app/feeds/8MbUCyC9gzsVCGze.xml