Edullisia matkailukohteita Suomessa

Suomessa on lukuisia edullisia mielenkiintoisia matkailukohteita. Auton kanssa liikkuessa voit ajaa kauniita maisemareittejä.

Vieraile ruukeissa ja ruukkikylissä, ihastele kauniita kirkkoja ja kappeleita eri vuosisadoilta. Vieraile Unescon maailmanperintökohteissa.

Luonnossa viihtyville ihmisille on lukuisia, erilaisia kansallis- ja retkeilypuistoja.

Lapsille ja perheen nuorisolle erilaiset teemapuistot kuten eläintarhat ja eläinpuistot ovat mieluisa matkakohde.

Kansallispuistot Suomessa

Suomessa on 41 kansainvälisen luonnonsuojeluliiton määrittelemiä luonnontilaisia kansallispuistoja. Kansallispuistoissa vieraillessa näet kansallismaisemia, luonnon nähtävyyksiä sekä luonnonläheisiä virkistyspalveluja. Suomen kansallispuistot sijaitsevat valtion omistamilla mailla ja niiden hoidosta sekä huollosta vastaa Metsähallitus.

Kirkot Suomessa

Suomen kaikki kirkot ja kappelit paikkakunnittain sekä käyntiosoite.

Maailmanperintökohteet Suomessa

Unescon maailmanperintökohteita on Suomessa Helsingissä Suomenlinna, Raumalla Vanha Rauma ja Sammallahdenmäen pronssikautinen hautaröykkiö. Verlan puuhiomo, pahvitehdas Kouvolassa, Petäjäveden vanha kirkko sekä Merenkurkun saaristo, Mustasaaressa Vaasan lähistöllä.

Maisematiet Suomessa

Suomessa on kauniita maisemareittejä luonnonkauniissa ympäristössä maaseudulla runsaasti. Maisemateiden varrella on palveluja matkailijoille.

Retkeilyalueet Suomessa

Valtion omistamia ja Metsähallituksen huoltamia retkeilyalueita on Suomessa 7 kappaletta. Retkeilyalueilta löytyvät hyvin merkityt vaellus- ja hiihtoreitit, luontopolkuja, telttailu- tai camping-alueita sekä vuokrakämppiä. Retkeilyalueilla on laavuja ja nuotiopaikkoja sekä yleensä myös polttopuita.

Ruukit Suomessa

Nauti Suomen elinvoimaisten ruukkien ja ruukkikylien on vieraanvaraisuudesta. Suomessa on 14 erilaista ruukkia. Hyvä tutustumiskohde myös lomakauden ulkopuolella.

Teemapuistot Suomessa

Eläintarhat, eläinpuistot, huvipuistot, seikkailupuistot ja vesipuistot eri puolella Suomea.