Hiihtokeskukset Suomessa

Suomessa on yhteensä 71 kappaletta toiminnassa olevaa hiihtokeskusta tai lasketteluun sopivia rinnekeskuksia. Etelä-Suomen alueella on 26 hiihtokeskusta. Keskiosassa Suomea hiihtokeskuksia on 24 kappaletta. Lapissa ja Pohjois-Suomessa rinnekeskuksia on 21 kappaletta.

Eteläisin rinnekeskus sijaitsee Raaseporissa, Påminnen laskettelurinteet. Saariselän hiihtokeskus, Inarissa on Suomen pohjoisin ja samalla Euroopan pohjoisin laskettelukeskus.

Hiihtokeskusten rinnetiedot: osoite, rinteiden lukumäärä, rinteiden pituus ja korkeusero, hiihtohissien lukumäärä, kahvilat ja ravintolat, majoitus sekä camping Etelä-Suomen hiihtokeskuksissa.

Etelä-Suomi

Hiihtokeskukset ja laskettelurinteet Etelä-Suomessa

Ellivuori Ski Center, Hiitteenharjun hiihtokeskus, Hirvensalon hiihtokeskus, Kalpalinna, Kauniaisten Grani-rinteet, Kokonniemen hiihtokeskus, Konka Ski, Korkeakankaan hiihtokeskus, Meri-Teijo Ski, Messilän laskettelukeskus, Mielakan rinnekeskus, Laskettelukeskus Myllymäki, Peuramaa Ski, Rinnekeskus Påminne, Ruokolahden Freeski, Ruosniemen hiihtokeskus, Salomonkallio, Sappee, Serena Ski, Ski Tornimäki, Solvalla Swinghill, Sveitsin hiihtokeskus, Talma Ski, Tampereen Mustavuori, Uuperinrinteet ja Vihti Ski Center.

Keski-Suomi

Hiihtokeskukset ja laskettelurinteet Keski-Suomen alueella

Hasamäki, Himos, Häkärinteet, Joupiska, Kasurila, Koli Ski, Laajis, Lakis, Lekotti, Louekeskus, Mustavaara, Paavonrinteet, Snow Park Parra, Puijon rinteet, Pukkivuoren laskettelurinne, Hiihtokeskus Purnu, Laskettelukeskus Pääskyvuori, Riihivuori, Ruunarinteet, Laskettelukeskus Sahis, Simpsiön rinteet, Ski Vuorenmaa, Sotkanrinteet, Matkailukeskus Tahko

Lappi ja Pohjois-Suomi

Hiihtokeskukset ja laskettelurinteet Lapissa ja Pohjois-Suomessa

Hetta Hiihtomaa, Iso-Syöte, Kallin Hiihtokeskus, Kirikeskus, Levi, Luosto, Olos, Ounasvaara, Paljakka, Pallas, Pikku-Syöte, Pyhä, Ruka, Ruskotunturi, Salla, Saariselkä, Suomutunturi, Taivalvaara, Ukkohalla, Vuokatti, Ylläs.

Majoitus ja palvelut

Palvelut rinnekeskuksissa vaihtelevat hiihtokeskuksien koon mukaan. Löydät hiihtokeskusten ja laskettelurinteiden välittömästä läheisyydestä varmasti sopivan majoituksen. Hotelli, huoneisto, kylpylähotelli tai vuokramökki. Karavaanareille on myös talvikaudella avoinna olevia leirintäalueita, matkaparkkeja ja tietenkin "puskaparkkeja". Erilaiset kahvilat ja ravintolat aivan laskettelurinteiden varrella löytyy useimmista hiihtokeskuksista.

Lapin ja Pohjois-Suomen sekä muun Suomen suurimmissa hiihtokeskuksissa kuten Himos, Koli Ski, Sappee ja Tahko sijaitsevat hotellit, vuokramökit sekä caravan-alueet aivan rinnekeskuksissa.

Murtomaahiihtoa, lumikenkäilyä, kelkkailua sekä muita talvisia aktiviteettejä pystyy harrastamaan talviurheilukeskuksissa.  Erilaisia aktiviteettejä myös perheen pienimmille laskettelijoille on varsin hyvin saatavilla.

Kodat, laavut ja nuotiopaikat mahdollistavat pienen tauon ja "fiilistelyn" laskettelun ja hiihdon lomassa. Taukopaikkoja luonnossa on varsin hyvin järjestetty rinnekeskuksissa.

Luonnonpuistot ja retkeilyalueet

Suomessa on 41 kansallispuistoa sekä virkistyskäyttöön tarkoitettuja retkeilyalueita 7 kappaletta. Lisäksi on runsaasti pienempiä luontokohteita missä voit ulkoilla, retkeillä ja nauttia luonnon ihmeistä.

Kansallispuistoista ja retkeilyalueilta löytyvät hyvin merkityt vaellus- ja hiihtoreitit, luontopolkuja, telttailu- tai camping-alueita sekä vuokrakämppiä. Laavut, nuotiopaikkoja sekä muita taukotupia.

Retkeily ja ulkoilu kansallispuistoissa ja retkeilyalueilla onnistuu erittäin hyvin hiihtokeskuksessa vietetyn loman aikana.