Kaupungit ja kunnat

Ahvenanmaa

Ahvenanmaan maakunta sijaitsee saaristossa Ruotsin ja Manner Suomen välissä. Ahvenenmaan länsipuolella sijaitsee Ahvenanmeri ja itäpuolella Ahvenenmaan saaristo yhtyy Turun saaristoon. Ahvenanmaan suurin saari on Manner-Ahvenanmaa, missä sijaitsee myös maakunnan keskus Maarianhamina.

Ahvenanmaan saaristossa on Maarianhaminan lisäksi 15 pienempää kuntaa, eri puolella saaristoa. Ahvenanmaan väkiluku on noin 30 000 asukasta, joista noin puolet asuu Maarianhaminan kaupungin seudulla. Ahvenenmaan virallinen kieli on ruotsi.

Kulkuyhteydet Ahvenanmaan saaristoon. Laivalla Helsingistä, Naantalista tai Turusta. Helsingistä ja Turusta liikennöi Tallink Silja ja Viking Line. Naantalista Finnlines.

Idyllistä maantietä, saarelta toiselle hyppivää Ahvenanmaan rengastietä pitkin. Reitin varrella pääset katselemaan kaunista saaristomaisemaa yhteysaluksilla. Saaristolautoille kannattaa varata, varsinkin kesän sesonkiaikoina matka etukäteen. Katso saaristolauttojen aikataulut, reitit ja hinnat sekä varaa lauttamatka - Ålandstrafiken. Pysäköinti on Ahvenanmaalla maksuton.

Lentäen - Ahvenanmaan lentokenttä sijaistee aivan Maarianhaminan kaupungin välittömässä läheisyydessä. Tarkista aikataulut Finavian sivuilta. Yhteydet Helsinki-Vantaalta ja Turusta.

Ahvenanmaalla on paljon nähtävää ja runsaasti kohteita missä on mahdollista tutustua saaristoelämään. Majoitus kannattaa varata hyvissä ajoin ennen matkaa. Hotellit, mökit, majatalot sekä leirintäalueet ovat kesäaikana erittäin suosittuja.

Ahvenanmaan maakunnassa sijaitsevat museot ja muut edulliset käyntikohteet. Hotellit ja majoitus. Uimarannat ja uimapaikat. Leirintäalueet ja matkaparkit.

Brändö  Eckerö  Finström  Föglö  Geta  Hammarland  Jomala  Kumlinge  Kökar Lemland  Lumparland  Maarianhamina  Saltvik  Sottunga  Sund  Vårdö

Etelä-Karjala

Etelä-Savon, Kymenlaakson ja Pohjois-Karjalan maakuntien sekä Venäjän rajanaapurina sijaitsee Etelä-Karjalan maakunta.

Lappeenrannan kaupunki on Etelä-Karjalassa maakunnan keskus. Imatran kaupunki sekä Lemin, Luumäen, Parikkalan, Rautjärven, Ruokolahden, Savitaipaleen ja Taipalsaaren kunnat tarjoavat runsaasti eri mahdollisuuksia kotimaassa, Saimaan seudulla matkustaville lomailijoille.

Kaunis luonto, leppoisaa vieraanvaraisuutta, lähiruokaa sekä mielenkiintoisia, edullisia nähtävyyksiä. Kaunis Saimaan luonto houkuttelee kaiken ikäisiä vierailijoita. Mielenkiintoisia museoita, turvallisia uimarantoja ja uimapaikkoja. Majoitu hotellissa, mökissä. Karavaanarit ja telttailijat varmasti löytävät yösijan leirintäalueilta.

Etelä-Karjalan maakunnassa sijaitsevat museot ja muut edulliset käyntikohteet. Hotellit ja majoitus. Uimarannat ja uimapaikat. Leirintäalueet ja matkaparkit.

Imatra   Lappeenranta  Lemi  Luumäki  Parikkala  Rautjärvi  Ruokolahti  Savitaipale Taipalsaari

Etelä-Pohjanmaa

Keski-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Pohjanmaan ja Satakunnan maakuntien keskellä sijaitsevassa Etelä-Pohjanmaan maakunnassa on 18 kuntaa joista kaupunkeja ovat Alajärvi, Alavus, Kauhajoki, Kauhava, Kurikka, Lapua, Seinäjoki ja Ähtäri. Seinäjoen kaupunki on Etelä-Pohjanmaan maakunnan keskus.

Etelä-Pohjanmaan lakeuksilla on eri puolella tutustumisen arvoisia kohteita niin aikuisille kuin nuoremmille matkustajille. Kauhavalla PowerPark huvipuisto sekä Ähtäri Zoo eläintarha ja Pandatalo ovat lapsiperheiden suosittuja kohteita. Veljekset Keskisen kyläkauppa Tuurissa ja sen ympäristössä sijaitsevat muut kohteet vetävät turisteja runsaasti kaikkialta Suomesta. Katso paikkakuntakohtaiset nähtävyydet ja erilaiset majoitusvaihtoehdot. Uimarannat ja uimapaikat sekä leirintäalueet ja matkaparkit.

Etelä-Pohjanmaan maakunnassa sijaitsevat museot ja muut edulliset käyntikohteet. Hotellit ja majoitus. Uimarannat ja uimapaikat. Leirintäalueet ja matkaparkit.

Alajärvi  Alavus  Evijärvi  Ilmajoki  Isojoki  Isokyrö  Karijoki  Kauhajoki  Kauhava Kuortane  Kurikka  Lappajärvi  Lapua  Seinäjoki  Soini  Teuva  Vimpeli  Ähtäri

Etelä-Savo

Itä-Suomessa sijaitsevan Etelä-Suomen maakunnan naapureina on Etelä-Karjala, Keski-Suomi, Kymenlaakso, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo sekä Päijät-Häme. Mikkelin kaupunki on Etelä-Savon maakunnan keskus. Muita kaupunkeja alueella ovat Pieksämäki ja Savonlinna. Etelä-Savon maakunnan alue tunnetaan lukuisista järvistä, joista tunnetuin ja suurin on Saimaan vesistö.

Kahdeksan muuta kuntaa on kesäisin kesäasukkaiden ja kotimaan matkailijoiden suosittuja kohteita. Alueella on useita hotelleja ja muita majoitusvaihtoehtoja. Leirintäalueet ja matkaparkit mahdollistavat karavaanareiden mukavan majoittumisen Etelä-Savossa.

Etelä-Savon maakunnassa sijaitsevat museot ja muut edulliset käyntikohteet. Hotellit ja majoitus. Uimarannat ja uimapaikat. Leirintäalueet ja matkaparkit.

Enonkoski  Hirvensalmi  Juva  Kangasniemi  Mikkeli  Mäntyharju  Pertunmaa  Pieksämäki  Puumala  Rantasalmi  Savonlinna  Sulkava

Kainuu

Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan, Pohjois-Savon maakuntien ja Venäjän keskuudessa, itäisessä Suomessa sijaitsee Kainuun maakunta. Kainuu on harvaan asuttu, joten se on Manner-Suomen toiseksi pienin maakunta asukasluvultaan. Kajaanin kaupunki on maakunnan keskus. Kajaanin sekä Kuhmon kaupungin lisäksi maakunnassa on 6 muuta kuntaa.

Kainuun maakunnassa sijaitsevat museot ja muut edulliset käyntikohteet. Hotellit ja majoitus. Uimarannat ja uimapaikat. Kainuun seudun leirintäalueet ja matkaparkit.

Hyrynsalmi  Kajaani  Kuhmo  Paltamo  Puolanka  Ristijarvi  Sotkamo  Suomussalmi

Kanta-Häme

Kanta-Hämeen maakunta sijaitsee Etelä-Suomessa, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Uudenmaan sekä Varsinais-Suomen maakuntien ympäröimänä. Kanta-Hämeessä on 3 kaupunkia ja 8 kuntaa. Forssan, Riihimäen kaupunkien lisäksi Hämeenlinnan kaupunki mikä on maakunnan keskus.

Kanta-Hämeen maakunnassa sijaitsevat museot ja muut edulliset käyntikohteet. Hotellit ja majoitus. Uimarannat ja uimapaikat. Leirintäalueet ja matkaparkit.

Forssa  Hattula  Hausjärvi  Humppila  Hämeenlinna  Janakkala  Jokioinen  Loppi  Riihimäki  Tammela  Ypäjä

Keski-Pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntien ympäröimänä sijaitsee Keski-Pohjanmaan maakunta. Keski-Pohjanmaan maakunta on asukasluvun ja pinta-alan mukaan Manner-Suomen pienin maakunta.

Keski-Pohjanmaalla on Kokkolan ja Kannuksen kaupunkien lisäksi Halsuan, Kaustisen, Lestijärven, Perhon, Toholammin ja Vetelin kunnat. Keski-Pohjanmaalla välimatkat ovat kohtalaisen pieniä, joten kotimaan matkailijan on helppo tutustua maakuntaan esimerkiksi Kokkolan kaupungista käsin.

Keski-Pohjanmaan maakunnassa sijaitsevat museot ja muut edulliset käyntikohteet. Hotellit ja majoitus. Uimarannat ja uimapaikat. Leirintäalueet ja matkaparkit.

Halsua  Kannus  Kaustinen  Kokkola  Lestijärvi  Perho  Toholampi  Veteli

Keski-Suomi

Keski-Suomi sijaitsee viiden maakunnan (Etelä-Pohjanmaa, Etelä-Savo, Pirkanmaa, Pohjois-Pohjanmaa, Pohjois-Savo ja Päijät-Häme) keskellä. Jyväskylän kaupunki on Keski-Suomen keskus ja muut kaupungit maakunnassa on Jämsä, Keuruu, Saarijärvi, Viitasaari ja Äänekoski. Lisäksi maakunnassa on 16 muuta eri kokoista kuntaa.

Keski-Suomen maakunnassa sijaitsevat museot ja muut edulliset käyntikohteet. Hotellit ja majoitus. Uimarannat ja uimapaikat. Leirintäalueet ja matkaparkit.

Hankasalmi  Joutsa  Jyväskylä  Jämsä  Kannonkoski  Karstula  Keuruu  Kinnula  Kivijärvi  Konnevesi  Kyyjärvi  Laukaa  Luhanka  Multia  Muurame  Petäjävesi  Pihtipudas  Saarijärvi  Toivakka  Uurainen  Viitasaari  Äänekoski

Kymenlaakso

Kymenlaakson maakunta sijaitsee Venäjän naapurissa, Kaakkois-Suomessa. Etelä-Karjala, Etelä-Savo, Päijät-Häme, Uusimaa sekä Venäjä ovat Kymenlaakson ympäristössä. Etelässä maakunnan raja on Suomenlahden rannikolla. Kymenlaaksossa on ainoastaan kuusi paikkakuntaa, joista Hamina, Kotka ja Kouvola on kaupunkeja.

Kymenlaakson maakunnassa sijaitsevat museot ja muut edulliset käyntikohteet. Hotellit ja majoitus. Uimarannat ja uimapaikat. Leirintäalueet ja matkaparkit.

Hamina  Kotka  Kouvola  Miehikkälä  Pyhtää  Virolahti

Lappi

Lapin maakunta on maantieteellisesti Pohjoisin, laajin ja harvaan asutuin maakunta Suomessa. Lappi rajautuu Norjan, Ruotsin, Venäjän ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kanssa. Lapin maakunnassa Kemi, Kemijärvi, Rovaniemi ja Tornio on kaupunkeja. Lisäksi Lapin maakunnassa on 17 muuta kuntaa.

Lapin maakunnassa sijaitsevat museot ja muut edulliset käyntikohteet. Hotellit ja majoitus. Uimarannat ja uimapaikat. Leirintäalueet ja matkaparkit.

Enontekiö  Inari  Kemi  Kemijärvi  Keminmaa  Kittilä  Kolari  Muonio  Pelkosenniemi  Pello  Posio  Ranua  Rovaniemi  Salla  Savukoski  Simo  Sodankylä  Tervola  Tornio  Utsjoki  Ylitornio

Pirkanmaa

Etelä-Pohjanmaan, Kanta-Hämeen, Keski-Suomen, Päijät-Hämeen, Satakunnan ja Varsinais-Suomen keskellä sijaitsee Pirkanmaan maakunta.

Pirkanmaalla on 12 eri kokoista kaupunkia kuten Akaa, Ikaalinen, Kangasala, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Sastamala, Tampere, Valkeakoski, Virrat ja Ylöjärvi. Kuntia Pirkanmaalla ovat Hämeenkyrö, Juupajoki, Kihniö, Kuhmoinen, Lempäälä, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Urjala ja Vesilahti.

Luontomatkailijalle Pirkanmaalla on viisi kansallis- tai luonnonpuistoa. Helvetinjärven kansallispuisto Ruovedellä, Häädetkeitaan luonnonpuisto Parkanossa, Isosuon kansallispuiston Sastamalassa, Seitsemisen kansallispuisto Ikaalisen ja Parkanon alueella sekä Sinivuoren luonnonpuisto Orivedellä.

Pirkanmaan maakunnassa sijaitsevat museot ja muut edulliset käyntikohteet. Hotellit ja majoitus. Uimarannat ja uimapaikat. Leirintäalueet ja matkaparkit.

Akaa  Hämeenkyrö  Ikaalinen  Juupajoki  Kangasala  Kihniö  Kuhmoinen  Lempäälä  Mänttä-Vilppula  Nokia  Orivesi  Parkano  Pirkkala  Punkalaidun  Pälkäne  Ruovesi  Sastamala Tampere  Urjala  Valkeakoski  Vesilahti  Virrat  Ylöjärvi

Pohjanmaa

Selkämeren ja Merenkurkun rannikolla sekä Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Satakunnan naapurissa sijaitsee Pohjanmaan maakunta. Kaskisten, Kristiinankaupungin, Närpiön, Pietarsaaren, Uudenkaarlepyyn ja Vaasan kaupunkien lisäksi Pohjanmaalla on kahdeksan muuta kuntaa. Maakunnan keskus on Vaasan kaupunki.

Pohjanmaan maakunnassa sijaitsevat museot ja muut edulliset käyntikohteet. Hotellit ja majoitus. Uimarannat ja uimapaikat. Leirintäalueet ja matkaparkit.

Kaskinen  Korsnäs  Kristiinankaupunki  Kruunupyy  Laihia  Luoto  Maalahti  Mustasaari  Närpiö  Pedersöre  Pietarsaari  Uusikaarlepyy  Vaasa  Vöyri

Pohjois-Karjala

Pohjois-Karjalan naapurissa sijaitsee Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Kainuun ja Pohjois-Savon maakunnat ja idässä Venäjä. Joensuun kaupunki on maakunnan keskus ja muita kaupunkeja ovat Kitee, Lieksa, Nurmes ja Outokumpu. Lisäksi Pohjois-Karjalassa on kahdeksan muuta pienempää kuntaa.

Pohjois-Karjalan maakunnassa sijaitsevat museot ja muut edulliset käyntikohteet. Hotellit ja majoitus. Uimarannat ja uimapaikat. Leirintäalueet ja matkaparkit.  

Heinävesi  Ilomantsi  Joensuu  Juuka  Kitee  Kontiolahti  Lieksa  Liperi  Nurmes  Outokumpu  Polvijärvi  Rääkkylä  Tohmajärvi

Pohjois-Pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan maakunnan keskus on Oulun kaupunki. Maakunnat Pohjois-Pohjanmaan ympäristössä ovat Kainuu, Keski-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Lappi ja Pohjois-Savo. Lisäksi Pohjois-Pohjanmaa rajoittuu idässä Venäjään ja lännessä Pohjanlahteen. Pohjois-Pohjanmaalla on kaikkiaan 30 kuntaa joista 11 on kaupunkeja. Pinta-alaltaan on maakunta Suomen toiseksi suurin.

Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sijaitsevat museot ja muut edulliset käyntikohteet. Hotellit ja majoitus. Uimarannat ja uimapaikat. Leirintäalueet ja matkaparkit.

Alavieska  Haapajärvi  Haapavesi  Hailuoto  Ii  Kalajoki  Kempele  Kuusamo  Kärsämäki  Liminka  Lumijoki  Merijärvi  Muhos  Nivala  Oulainen  Oulu  Pudasjarvi  Pyhäjoki  Pyhäjärvi  Pyhäntä  Raahe  Reisjärvi  Sievi  Siikajoki  Siikalatva  Taivalkoski  Tyrnävä  Utajärvi  Vaala  Ylivieska

Pohjois-Savo

Viiden maakunnan keskellä (Etelä-Savo, Kainuu, Keski-Suomi, Pohjois-Karjala, Pohjois-Pohjanmaa) sijaitsevan Pohjois-Savon maakunnan keskus on Kuopion kaupunki.

Pohjois-Savon maakunnassa on viisi kotimaan matkailijalle mielenkiintoista kaupunkia ( Iisalmi, Kiuruvesi, Kuopio, Suonenjoki sekä Varkaus ) sekä kuntaa ( Joroinen, Kaavi, Keitele, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Tervo, Tuusniemi, Vesanto, Vieremä) joissa on paljon nähtävää niin kulttuurin kuin liikunnan sekä kulttuurin ystäville.

Pohjois-Savon maakunnassa sijaitsevat museot ja muut edulliset käyntikohteet. Hotellit ja majoitus. Uimarannat ja uimapaikat. Leirintäalueet ja matkaparkit.

Iisalmi  Joroinen  Kaavi  Keitele  Kiuruvesi  Kuopio  Lapinlahti  Leppävirta  Pielavesi  Rautalampi  Rautavaara  Siilinjärvi  Sonkajärvi  Suonenjoki  Tervo  Tuusniemi  Varkaus  Vesanto  Vieremä

Päijät-Häme

Etelä-Savo, Kanta-Häme, Keski-Suomi, Kymenlaakso, Pirkanmaa sekä Uusimaa on Päijät-Hämeen maakunnan naapureina. Päijät-Hämeen maakunnassa on kolme kaupunkia. Heinola, maakunnan keskuksen, Lahden kaupungin sekä Orimattilan lisäksi on 7 erilaista matkailijalle mielenkiintoista kuntaa.

Päijät-Hämeen maakunnassa sijaitsevat museot ja muut edulliset käyntikohteet. Hotellit ja majoitus. Uimarannat ja uimapaikat. Leirintäalueet ja matkaparkit.

Asikkala  Hartola  Heinola  Hollola  Iitti  Kärkölä  Lahti  Orimattila  Padasjoki  Sysmä

Satakunta

Satakunnan maakunta sijaitsee Etelä-Pohjanmaan, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Varsinais-Suomen sekä länsipuolella sijaitsevan Selkämeren keskellä. Seitsemän kaupunkia on täynnä erilaisia nähtävyyksiä kotimaassa viihtyville matkailijoille. Harjavallan, Huittisten, Kankaanpään, Kokemäen, Porin, Rauman sekä Ulvilan kaupungit ovat historian, kulttuurin ja luonnossa sekä rantaelämästä pitävän lomailijan matkakohteita.

Satakunnan maakunnassa sijaitsevat museot ja muut edulliset käyntikohteet. Hotellit ja majoitus. Uimarannat ja uimapaikat. Leirintäalueet ja matkaparkit.

Eura  Eurajoki  Harjavalta  Huittinen  Jämijärvi  Kankaanpää  Karvia  Kokemäki  Merikarvia  Nakkila  Pomarkku  Pori  Rauma  Siikainen  Säkylä  Ulvila

Uusimaa

Suomenlahden rannikolla sijaitsee Uudenmaan maakunta mikä on Kanta-Hämeen, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen ja Varsinais-Suomen keskiössä. Uusimaa on asukasluvultaan sekä -tiheydeltään Suomen suurin maakunta. Suomen pääkaupunki ja maakuntakeskus on Helsingin kaupunki.

Maakunta jakaantuu Helsingin, Raaseporin, Porvoon ja Loviisan seutukuntaan. Uudenmaan alueella on 26 eri kokoista kuntaa joista 13 on kaupunkeja.

Uudenmaan maakunnassa sijaitsevat museot ja muut edulliset käyntikohteet. Hotellit ja majoitus. Uimarannat ja uimapaikat. Leirintäalueet ja matkaparkit.

Espoo  Helsinki  Hyvinkää  Järvenpää  Karkkila  Kauniainen  Kerava  Kirkkonummi  Lohja  Mäntsälä  Nurmijärvi  Pornainen  Sipoo  Siuntio  Tuusula  Vantaa  Vihti

Varsinais-Suomi

Varsinais-Suomen maakunta sijaitsee Saaristomeren rannikolla, Länsi-Suomessa. Maakunnat kuten Ahvenanmaa, Kanta-Häme, Pirkanmaa, Satakunta ja Uusimaa sijaitsevat Varsinais-Suomen ympärillä.

Varsinais-Suomessa on 11 kaupunkia - Kaarina, Laitila, Lieto, Loimaa, Naantali, Paimio, Parainen, Raisio, Salo, Somero, Turku sekä Uusikaupunki.

Varsinais-Suomen maakunnassa sijaitsevat museot ja muut edulliset käyntikohteet. Hotellit ja majoitus. Uimarannat ja uimapaikat. Leirintäalueet ja matkaparkit.

Aura  Kaarina  Kemiönsaari  KoskiTL  Kustavi  Laitila  Lieto  Loimaa  Marttila  Masku  Mynämäki  Naantali  Nousiainen  Oripää  Paimio  Parainen  Pyhäranta  Pöytyä  Raisio  Rusko  Sauvo  Somero  Taivassalo  Uusikaupunki  Vehmaa