Luontomatkailu Suomessa

Suomi - luontomatkailijan paratiisi

Suomi on ainutlaatuinen luontomatkailukohde, joka tarjoaa unohtumattomia elämyksiä kaikille aisteille. Puhdas luonto, lukuisat järvet ja metsät sekä vaihtuvat vuodenajat luovat monipuolisen ympäristön erilaisille aktiviteeteille. Luontomatkailu onkin erinomainen tapa rentoutua, nauttia luonnon rauhasta ja kokea jotain uutta.

Patikointi, retkeily ja vaellus

Vaellus ja retkeily ovat erinomaisia tapoja tutustua Suomen luontoon. Kansallispuistoja, luonnonsuojelualueita sekä valtion omistamia retkeilyalueita on runsaasti, ja niistä löytyy reittejä jokaisen vierailijan kuntoon sopivia reittejä. Voit patikoida tuntureilla, metsissä tai soilla, meloa järvissä ja virtaavissa joessa, tai pyöräillä luonnonkauniilla reiteillä. Luonnossa liikkuminen sopii kaikenikäisille ja kaiken kuntoisille ihmisille. Voit valita itsellesi sopivan aktiviteetin omien mieltymystesi ja kuntotasosi mukaan. Luontomatkailun ei tarvitse olla vaativaa tai raskasta, vaan voit nauttia luonnosta myös kevyellä kävelyllä tai piknikillä metsän siimeksessä.

Hiihtokeskukset ja talviurheilu

Talvella Suomi tarjoaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia talviurheiluun. Hiihto, luistelu ja lumikenkäily ovat suosittuja harrastuksia. Lapin hiihtokeskukset houkuttelevat laskettelijoita ja lumilautailijoita kaikkialta maailmasta.

Eläimet ja eläinkohteet

Luontomatkailuun kuuluu myös luonnon eläinten tarkkailu. Hirvet, peurat, kauriit ja jopa karhut, sudet, ahmat ja ilvekset ovat Suomen metsien asukkaista nähtävissä vaellusretkillä. Voit myös bongata lintuja, hylkeitä ja muita eläimiä niiden luonnollisessa elinympäristössään. Suomessa on myös useita matkailukohteita, joissa voit tutustua erilaisiin eläimiin eläintarhoissa ja eläinpuistoissa.

Uimarannat Suomessa

Suomessa on tuhansia puhtaita järviä sekä lisäksi Itämeren, Perämeren, Saaristomeren, Selkämeren ja Suomenlahden rannikolla on runsaasti rantaviivaa sekä uimarantoja ja uimapaikkoja

Miksi kotimaan matkailussa valitsisit luontokohteen

Luontomatkailu on erinomainen tapa rentoutua ja ladata akkuja. Se tarjoaa myös mahdollisuuden oppia lisää Suomen luonnosta ja ympäristöstä. Luontomatkailu on myös kestävää matkailua. Luontomatkailu tukee paikallista taloutta ja luo työpaikkoja. Luontomatkailu edistää myös luonnon monimuotoisuuden säilymistä ja ympäristön suojelua.

Jokamiehenoikeudet antavat jokaiselle mahdollisuuden liikkua luonnossa ja retkeillä. Voit patikoida kansallispuistojen poluilla, meloa järvillä ja jokien koskissa tai nauttia kalastuksesta. Talvisin hiihtoladut ja lumikenkäilyreitit houkuttelevat ulkoilemaan.

Suomessa on ainutlaatuisen paljon mahdollisuuksia viettää aktiivinen ja rentouttava loma eri luontokohteissa. Suomen 41 kansallispuistoissa voit nauttia ja ladata akkuja katselemalla kansallismaisemia, luonnon nähtävyyksiä tai voit kokea luonnonläheisiä virkistyspalveluja. Virkistyskäyttöön tarkoitettuja valtion omistamia ja Metsähallituksen huoltamia retkeilyalueita Suomessa on 7 kappaletta.

Talviaikana Suomessa on avoinna useita hiihto- ja laskettelukeskuksia, joissa koko perhe voi harrastaa talvisia aktiviteettejä.

Virkistäydy uimassa, löydä kaikki Suomen yleiset uimapaikat ja uimarannat.

Luontomatkailukohteet Suomessa

Kansallispuistot Suomessa

Suomessa on 41 luonnontilaista kansallispuistoa. Kansallispuistoista löytyvät luontopolut, patikointi- ja vaellusreitit, joiden varrella on laavuja ja nuotiopaikkoja. Lisäksi on mahdollisuus yöpymiseen autiotuvissa.

Kansallismaisemat Suomessa

Suomen 27 kansallismaisemaa on avoinna kaikkina vuodenaikoina. Kansallismaisemassa voit kokea ainutlaatuisen matkailukohteen kotimaisessa luonnon ympäristössä jotka ovat inspiroineet useita kotimaisia ja ulkomaisia taiteilijoita, kirjailijoita ja säveltäjiä.

Valtion retkeilyalueet

Valtion omistamia ja Metsähallituksen huoltamia retkeilyalueita on Suomessa 7 kappaletta. Retkeilyalueilla on hyvin merkityt patikointi ja vaellusreitit, laavut ja nuotiopaikat. Lisäksi on paljon muita aktiviteetteja.

Unescon maailmanperintökohteet

Suomen 7 Unescon maailmanperintökohdetta. Suomenlinnan merilinnoitus, idyllinen Vanha Rauma ja pronssikautinen hautaröykkiöalue Sammallahdenmäki. Verlan puuhiomo, Petäjäveden vanha kirkko ja kaunis Merenkurkun saaristo, Mustasaaressa.

Hiihtokeskukset Suomessa

Suomen hiihtokeskukset. Sijainti, osoite, hissien ja rinteiden lukumäärä, rinnetiedot, kahvilat ja ravintolat, majoitus ja muut palvelut.

Uimarannat ja uimapaikat Suomessa

Yleiset uimarannat ja uimapaikat Suomessa. Löydä turvallinen ja siisti uimaranta kaikkialta Suomessa. Uimarannat ja uimapaikat paikkakunnittain.

Maisematiet ja maisemareitit

Suomen kauniit maisematiet ja maisemareitit. Maisematiellä nautit kiireettömyydestä ja samalla tutustut maaseudun elämään, kulttuuriin ja nähtävyyksiin.

Eläintarhat ja eläinpuistot Suomessa

Suomessa on kolme varsinaista eläintarhaa. Lisäksi on useita erilaisia eläinpuistoja, kotieläinpihoja sekä muita matkailukohteita, missä voit tutustua erilaisiin eläimiin.


https://rss.app/feeds/8MbUCyC9gzsVCGze.xml