Suomen elämys- ja teemapuistot

15.02.2024

Miljoonativoli pystytetään kesäisin Tuuriin, Keskisen Kyläkaupalle. Seikkailu- ja vesipuisto, Visulahti on erittäin mieluinen matkakohde Mikkelissä, kaiken ikäisille. Naantalissa Muumimaailma on jokaisen lapsiperheen ehdoton kesän matkakohde. Puuhamaan huvittelu- ja puuhapuisto Janakkalassa on myös hauska ja iloinen. Zoolandia, koko perheen eläin- ja puuhapuisto sijaitsee Turun lähistöllä, Liedossa. Nokkakiven huvipuisto sijaitsee Laukaassa, Lievestuoreella. Herra Hakkaraisen talo ei ole varsinainen huvittelupuisto, mutta lapsille ikimuistettava kohde Sastamalassa. Kiipeilypuistoja, seikkailupuistoja sekä vesipuistoja löytyy eri puolelta Suomea.

Suositut huvittelukohteet Suomessa

Miljoona Tivoli, Alavus - Tuuri

Kesäisin pystytetään Keskisen kyläkaupalle Miljoona Tivoli. Miljoona Tivoli on maksuton alle 13 vuotiailta. Useat lastenlaitteet ovat turvallisia perheen pienimmille. Hieman vanhemmat hurjapäät kokevat todellista pyöritystä ja vauhtia. Miljoona Tivolin keskipiste on 26 metriä korkea maailmanpyörä.

Osoite: Keskisen Kyläkauppa, Onnentie 7, Alavus - Tuuri

Pysäköinti: Lähistöllä on runsaasti maksutonta pysäköintilaa

Aukioloajat 2024: 21.kesäkuuta - 11.elokuuta

Pääsyliput: Ei sisäänpääsymaksua. Ranneke yli 13-vuotiaille noin 35 € Kertalippu 6 €

Keskisen Kyläkauppa kotisivu

Muumimaailma, Naantali

Muumimaailma sijaitsee Naantalin aurinkoisessa saaristossa, ja se on yksi Suomen suosituimmista perhekohteista. Ainutlaatuinen teemapuisto perustuu Tove Janssonin rakastettuihin Muumi-tarinoihin. 

Kun astut Muumimaailmaan, ensimmäinen pysäkki on Muumitalo jossa voit vierailla Muumiperheen kodissa, tutustua heidän arkeensa ja ihailla merinäköalaa Muumitalon ikkunoista. Astele Muumilaaksoon ja tapaa Muumipeikko, Pikku Myy, Niiskuneiti ja muut ihanat hahmot. Voit osallistua yhteisiin seikkailuihin ja nauttia Muumilaakson tunnelmasta. 

Muumimaailmassa on päivittäin esityksiä, joissa Muumit ja heidän ystävänsä laulavat, tanssivat ja kertovat tarinoita. Älä missaa näitä taianomaisia hetkiä. Muumimaailmassa on useita ravintoloita ja kahviloita, joissa voit maistella Muumien suosikkiruokia. Kokeile vaikkapa Muumimamman piirakoita tai Hattivattien jäätelöä.

Osoite: Kaivokatu 5, Naantali

Pysäköinti: Muumiparkki, Tuulensuunkatu 12, Naantali - 14 €/päivä

Aukioloajat 2024: 11.kesäkuuta - 18.elokuuta. Tarkista päiväkohtaiset aukioloajat.

Muumimaailma pääsyliput 2024: 1 päivän lippu 41 € - 2 päivän lippu 50 € Kausikortti 99 €

Muumimaailma kotisivu

Visulahti, Mikkeli

Visulahti on Mikkelissä sijaitseva matkailukeskus, joka tarjoaa monipuolista hauskanpitoa koko perheelle. Visulahdessa voi nauttia huvipuiston, vesipuiston, eläinpuiston, vahakabinetin ja sisähuvittelupuiston, Hyberdinon tarjonnasta. Visulahdessa voit majoittua leirintäalueella tai lomakodeissa, jotka sijaitsevat kauniilla Saimaan rannalla. Visulahti on loistava kohde niille, jotka haluavat kokea vauhdikasta ja viihdyttävää tekemistä luonnon helmassa. Visulahti on paikka, jossa riittää nähtävää ja koettavaa kaiken ikäisille.

Osoite: Visulahdentie 1, Mikkeli - Visulahti

Pysäköinti: Alueella on maksuton pysäköinti

Aukioloajat 2024: kesäkuu - elokuu. Tarkista päiväkohtaiset aukioloajat.

Visulahti pääsyliput 2024: Ranneke 29 €

Visulahti kotisivut

Sisumetsän Seikkailupuisto, Somero

Sisumetsän seikkailupuisto on elämyspuisto, joka sijaitsee Somerolla, noin 100 kilometriä Helsingistä. Sisumetsän seikkailupuisto on aktiviteettipuisto, joka tarjoaa hauskaa ja haastavaa tekemistä kaikenikäisille seikkailijoille. 

Sisumetsän seikkailupuistossa voi kokeilla yhdeksää eritasoista rataa, jotka sisältävät vaijeriliukuja, kiipeilyosioita ja Tarzan-hypyn. Sisumetsän seikkailupuistossa voi myös tutustua eläinpuistoon, jossa on esimerkiksi alpakoita, ylämaankarjaa, poneja, pupuja, poroja, riikinkukko, helmiäiskanoja jne. Sisumetsän seikkailupuistossa voi lisäksi nauttia luonnonkauniista maisemista, taideteoksista, peikkometsästä, jättiläisen näköalapaikasta ja Lappi-teemaisesta alueesta. Sisumetsän seikkailupuisto on loistava kohde perheille, kaveriporukoille ja työhyvinvointipäiville, jotka haluavat viettää unohtumattoman päivän luonnon ja elämysten parissa. Sisumetsän seikkailupuisto on avoinna kesäkaudella toukokuusta syyskuuhun, ja liput maksavat 36 euroa per henkilö.

Osoite: Hiidenharjuntie 61, Somero - Somerniemi

Pysäköinti: Maksuton pysäköinti alueella

Aukioloajat 2024: kesäkuu - elokuu Tarkista aukioloajat

Sisumetsän Seikkailupuisto - Hiidenlinna Resort kotisivut

SantaPark, Rovaniemi

Tee ikimuistettava matka joulun sydämeen yhdessä tonttujen kanssa Joulupukin omaan kotiluolaan. Joulupukin oma kotiluola sijaitsee jopa 50 metriä merenpinnan alapuolella. Se on myös maailman ainoa paikka missä voit alittaa Napapiirin. SantaParkissa on tarjolla monenlaisia aktiviteetteja koko perheelle. Tonttukoulussa pääset perehtymään hassuihin tonttutaitoihin, Piparilassa maistamaan Piparimuorin herkullisia piparkakkuja sekä Jäägalleriassa tapaat satumaisen kauniin Jääprinsessan ja hänen kristallinkirkkaat jääveistokset.

Päästä sisäinen taiteilijasi valloilleen tonttujen Puuhariihessä. Matkusta Satujunalla vuodenaikojemme läpi. Nauti herkkuja keskusaukion Kota-kahvilassa ja katsele tonttujen akrobatiaa. Työhuoneessaan itse Joulupukki odottaa jo sinun tapaamista. Todellista joulun taikaa voit nauttia SantaParkissa.

Osoite: Tarvantie 1, Rovaniemi - Napapiiri

Pysäköinti: Alueella maksuton pysäköinti

Aukioloajat 2024: marraskuu - tammikuu 2025

Pääsyliput 2024: Aikuinen 42 € 3-12 vuotiaat 38 €

SantaPark kotisivu

Nokkakiven huvipuisto, Laukaa

Keski-Suomen huvittelupaikka, joka sijaitsee Laukaassa, Keski-Suomessa. Amerikkalaishenkinen Huvipuisto Nokkakivi on vehreä ja vauhdikas huvipuisto, joka tarjoaa laitteita ja tekemistä niin isoille kuin perheen pienimmillekin. Lähes 20 huvipuistolaitetta odottaa innokkaita huvittelijoita. Rohkeimmat voivat kokeilla hurjaa Cyclon vuoristorataa tai etsiä jännitystä hupitalo Ketkulasta. Rauhallisempaa menoa tarjoaa tunnelmallinen Maailmanpyörä, ja perinteisessä narupelissä voi testata onneaan. Hupitalo Ketkulan yhteydestä löydät makeiskaupan, josta löytyy taatusti jokaiselle jotakin. Herkuttele vaikkapa hattaralla tai popcornilla – nämä kuuluvat huvipuistopäivään. Nokkakivi on paikka, jossa perheen yhteiset hetket saavat hymyn huulille ja mielikuvitus lentää vapaasti.

Osoite: Ruuhimäentie 3, Laukaa - Lievestuore

Pysäköinti: välittömässä läheisyydessä alueella. Maksuton.

Aukioloajat 2024: Kesäkuu - Elokuu. päivittäin klo. 11 - 18.  Tarkista päiväkohtaiset aukioloajat

Nokkakiven Huvipuisto pääsyliput 2024: Ranneke 21-29 €. Kertalippu 5 €

Nokkakiven Huvipuisto kotisivu

Puuhamaa, Janakkala

Puuhamaassa on tarjolla tekemistä, vaikka useammaksikin päiväksi. Puuhamaasta löytyy ajopelejä sekä maalle, että vesille, niin moottori- kuin muskelikäyttöisinäkin. Alueella on lukemattomia erilaisia pomppulaitteita, kiipeilyratoja, liukumäkiä ja kaikkea muuta kivaa. Puuhamaalla on myös monipuolinen vesipuisto, jossa on hurja määrä erilaisia vesiliukuja ja altaita. Polskimisen lomassa voi käydä saunomassa tai nauttia jättimäisen porealtaan lämmöstä.

Osoite: Vähikkäläntie 11, Janakkala - Tervakoski

Pysäköinti: Parkkipaikka välittömässä läheisyydessä. Maksuton.

Aukioloajat 2024: kesäkuu - elokuu klo 10 - 19. Tarkista päiväkohtaiset aukioloajat.

Puuhamaa pääsyliput 2024: Päivälippu 31 € Alle 2-vuotiaat maksutta

Puuhamaa kotisivut

Muut elämyspuistot ja teemapuistot Suomessa


Herra Hakkaraisen Talo Sastamala

Hugo Park Aulanko Hämeenlinna

JukuPark Kalajoki

JukuPark Turku

Kesämaa Punkaharju

PuuhaPark Vihti

Vauhtipuisto Oulu

Vesipuisto GoPark Akaa

ZippyPark Helsinki

Zoolandia Lieto


Suomen 4 vauhdikasta huvipuistoa

Joku elämyspuisto puuttuu varmasti


https://rss.app/feeds/8MbUCyC9gzsVCGze.xml