Leirintäalueet ja matkaparkit

11.02.2024

Yöpyminen leirintäalueella

Leirintäalueet sijaitsevat Suomessa useasti lähellä luontoa ja kauniilla paikalla jopa järven tai meren rannalla. Leirintäalueelta löydät kaikki tarvitsemasi palvelut, kuten vessat, suihkut, sähköä ja mahdollisuuden tyhjentää ja täyttää tankit. 

Osassa leirintäalueista voi olla myös erilaisia aktiviteettejä, kuten ravintoloita, erilaisia saunoja, uima-altaita ja ohjelmaa lapsille. Leirintäalueella yöpyminen on yleisesti kalliimpaa kuin matkaparkeissa yöpyminen, mutta erilaisten palvelujen määrä voi vaihdella. Leirintäalueet vaihtelevat aina yksinkertaisista luonnonläheisistä leirintäalueista, jotka maksavat kutakuinkin yhtä paljon kuin matkaparkki, ylellisiin leirintäalueisiin joissa on erilaisia aktiviteetteja, mikä luonnollisesti näkyy myös hinnassa.

Yöpyminen matkaparkissa

Matkaparkki on hieman yksinkertaisempi yöpymisvaihtoehto kuin leirintäalue, ja se on tarkoitettu lyhytaikaiseksi yöpymispaikaksi asuntoautoille ja retkeilyautoille. Joissain matkaparkeissa on myös asuntovaunut tervetulleita, mutta tavallisimmin ne on tarkoitettu vain asuntoautoille. 

Monet matkaparkit sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupungeissa tai lähellä nähtävyyksiä, kun taas toiset sijaitsevat maalla tai luonnon keskellä. Alusta voi olla asfalttia, soraa tai ruohikkoa ja usein joitain palveluja on tarjolla, mutta ei aina. Matkaparkissa voi olla esimerkiksi sähköt, vessa ja/tai mahdollisuus tyhjentää ja täyttää säiliöt. Mahdollisuus harmaan veden eli jäteveden tyhjentämiseen on kuitenkin harvinainen. 

Toisin kuin leirintäalueilla ei matkaparkeissa ole yleensä henkilökuntaa ja parkki maksetaan yleensä sovelluksella, mobiilimaksusovelluksilla tai vaikka lähellä sijaitsevaan matkaparkin omistajan tai yhteistyökumppanin toimipisteeseen.

Suomen leirintäalueet ja matkaparkit

Ahvenanmaa

Leirintäalueet ja matkaparkit Ahvenanmaan maakunnassa. Brändö, Eckerö, Geta, Hammarland, Kumlinge, Kökar, Maarianhamina, Sund.

Etelä-Karjala

Leirintäalueet ja matkaparkit Etelä-Karjalan maakunnassa. Imatra, Lappeenranta, Luumäki, Parikkala, Ruokolahti, Savitaipale.

Etelä-Pohjanmaa

Leirintäalueet ja matkaparkit Etelä-Pohjanmaan maakunnassa. Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Isojoki, Isokyrö, Kauhajoki, Kauhava, Kurikka, Lappajärvi, Lapua, Seinäjoki, Soini, Teuva, Vimpeli, Ähtäri. 

Etelä-Savo

Leirintäalueet ja matkaparkit Etelä-Savossa. Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala, Rantasalmi, Savonlinna, Sulkava.

Kainuu

Leirintäalueet ja matkaparkit Kainuun maakunnassa. Hyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Kontiomäki, Puolanka, Ristijärvi, Sotkamo, Suomussalmi. 

Kanta-Häme

Leirintäalueet ja matkaparkit Kanta-Hämeen maakunnassa. Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela, Ypäjä.

Keski-Pohjanmaa

Leirintäalueet ja matkaparkit Keski-Pohjanmaan maakunnassa. Halsua, Kaustinen, Kokkola, Lestijärvi, Perho, Toholampi, Veteli. 

Keski-Suomi

Leirintäalueet ja matkaparkit Keski-Suomen maakunnassa. Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Karstula, Keuruu, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski.

Kymenlaakso

Leirintäalueet ja matkaparkit Kymenlaakson maakunnassa. Hamina, Kotka, Kouvola, Pyhtää, Virolahti.

Lappi

Leirintäalueet ja matkaparkit Lapin maakunnassa. Enontekiö, Inari, Kemi, Kemijärvi, Keminmaa, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Rovaniemi, Ranua, Salla, Savukoski, Simo, Sodankylä, Tervola, Tornio, Utsjoki, Ylitornio. 

Pirkanmaa

Leirintäalueet ja matkaparkit Pirkanmaan maakunnassa. Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Urjala, Valkeakoski, Virrat, Ylöjärvi.

Pohjanmaa

Leirintäalueet ja matkaparkit Pohjanmaan maakunnassa. Kaskinen, Korsnäs, Kristiinankaupunki, Maalahti, Mustasaari, Pedersöde, Pietarsaari, Uusikaarlepyy, Vaasa. 

Pohjois-Karjala

Leirintäalueet ja matkaparkit Pohjois-Karjalan maakunnassa. Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä.

Pohjois-Pohjanmaa

Leirintäalueet ja matkaparkit Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa. Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kalajoki, Kempele, Kuusamo, Kärsämäki, Liminka, Lumijoki, Muhos, Nivala, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Raahe, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Vaala, Ylivieska.

Pohjois-Savo

Leirintäalueet ja matkaparkit Pohjois-Savon maakunnassa. Iisalmi, Joroinen, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus, Vieremä.

Päijät-Häme

Leirintäalueet ja matkaparkit Päijät-Hämeen maakunnassa. Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Lahti, Orimattila, Padasjoki, Sysmä.

Satakunta

Leirintäalueet ja matkaparkit Satakunnan maakunnassa. Harjavalta, Huittinen, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Rauma, Siikainen, Säkylä. 

Uusimaa

Leirintäalueet ja matkaparkit Uudenmaan maakunnassa. Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Lohja, Nurmijärvi, Porvoo, Sipoo, Tuusula, Vihti.

Varsinais-Suomi

Leirintäalueet ja matkaparkit Varsinais-Suomen maakunnassa. Kaarina, Kemiönsaari, Kustavi, Laitila, Lieto, Mynämäki, Naantali, Oripää, Parainen, Pyhäranta.


https://rss.app/feeds/8MbUCyC9gzsVCGze.xml