Eläinpuistot Suomessa

16.02.2024

Suomessa on lukuisia eläinpuistoja ja kotieläinpihoja varsinaisten eläintarhojen lisäksi. Pienemmissä eläinpuistoissa tapaat myös eksoottisia eläimiä, eri olosuhteissa. Kotieläinpihoilla tapaat Suomessa tuttuja ja hieman tuntemattomia eläinystäviä. Eläinpuistot ja kotieläinpihat on mukava retkikohde tai taukopaikka kesän reissuilla. Lapsille ja perheen nuorisolle on paljon ihmeteltävää eläinten parissa.

Eläinpuistot ja kotieläinpihat

Heinolan Lintuhoitola - Heinola

Heinolan lintutarhassa voit tutustua kotimaisiin siivekkäisiin ja eksoottisimpiin papukaijoihin. Lintuhoitolassa myös hoidetaan loukkaantuneita luonnonvaraisia lintuja.

Osoite: A.F.Aironkatu 3, Heinola

Kitee Zoo - Kitee

Kitee Zoo, Kiteen eläinpuisto on Suomen neljänneksi suurin eläinpuisto. Kiteen eläinpuiston alueella voit tutustua yli 50 eri eläinlajiin ja asukkaita on yli 200 yksilöä.

Osoite: Pajarinniementie 1, Kitee

Kiviniityn Kotieläinpuisto - Sastamala

Kiviniityn Kotieläinpuisto sijaitsee Sastamalassa. Siellä asuu n. 200 eläintä ja yli 30 eri eläinlajia. Voit nähdä mm. alpakoita, deguja, nanduja, poroja, ylämaankarjaa, villasikoja ja täpläkauriita.

Osoite: Iirolantie 108, Sastamala

Koiramäen eläinpuisto - Tampere

Koiramäen eläinpuisto ja Särkänniemen akvaario sijaitsevat Tampereella. Koiramäen eläinpuistossa voit tavata eläimiä vanhan ajan maatilan tyyliin.

Osoite: Laiturikatu 1, Tampere

Särkänniemen Akvaario - Tampere

Särkänniemen akvaariossa on yli 20 akvaarioallasta missä asustaa noin kahdensadan kalalajin edustajia eri puolilta maailmaa. Kotimaisia kalalajeja ja värikkäitä maailmanmatkaajia.

Osoite: Laiturikatu 1, Tampere

Kuopion eläinpuisto Rauhalahti - Kuopio

Rauhalahden eläinpuistossa tapaat maatilan eläimiä. Rauhalahden eläinpuisto on avoinna kesäisin ja sijaitsee Kuopiossa, Rauhalahden leirintäalueen vieressä.

Osoite: Rauhankatu 3, Kuopio

Kuopion eläinpuisto Vehmasmäki - Kuopio

Kuopion eläinpuisto sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Kuopiosta, Vehmasmäen kylässä. Eläinten lisäksi Vehmasmäen eläinpuistosta löytyy leikkialueita ja traktorimuseo.

Osoite: Rantasuontie 39, Kuopio

Lomamäen Lemmikkipuisto - Inkoo

Lomamäen Lemmikkipuisto sijaitsee Inkoossa. Eläintarhassa pääset eläimien kanssa aivan kosketusetäisyydelle ja voit silittää eläimiä.


Osoite: Torbackavägen 213, Degerby

Maretarium - Kotka

Maretarium on Kotkassa sijaitseva suomalaisten kalojen luonnonmukainen akvaario. Maretariumissa tapaat suurimman osan noin 60 suomalaisesta kalalajista.

Osoite: Sapokankatu 2, Kotka

Puuhapuisto Veijari - Saarijärvi

Puuhapuisto Veijari sijaitsee Saarijärvellä. Puuhapuistossa asustaa yli 150 eläinystävää, aina matelijoista alpakoihin. Puistossa pääset tutustumaan monenlaisiin kotieläimiin.

Osoite: Puistotie 1, Saarijärvi, Kolkanlahti

Sea Life Merimaailma - Helsinki

Helsingissä sijaitsee Merimaailma Sea Life Linnanmäen huvipuiston yhteydessä. Vesistöjen asukkaiden luontaiset elinolot näet n. 50 akvaariossa.

Osoite: Tivolitie 10, Helsinki

Tropicario - Helsinki

Eläintalo Tropicario on pohjoismaiden suurin trooppinen eläintalo. Pääset seikkailuun jättiläiskäärmeiden ja käärmeiden sekä liskojen maailmaan.

Osoite: Sturenkatu 27, Helsinki

Zoolandia - Lieto

Koko perheen eläin- ja puuhapuisto Zoolandia sijaitsee aivan Turun läheisyydessä, Liedossa. Kotieläinpihalla pääsee tutustumaan eläimiin aivan lähietäisyydellä.

Osoite: Eläintarhantie 51, Lieto

Hanhenlennon Kotieläinpiha - Iisalmi

Hoidetut kotieläimet odottavat sinua rapsuttamaan ja hoitamaan. Minipossu, laamat, poro, lampaat, vuohet, aasit sekä touhukkaat kanit sekä paljon muita ihastuttavia eläimiä.

Osoite: Hanhiniementie, Iisalmi


https://rss.app/feeds/8MbUCyC9gzsVCGze.xml