Alavieskan kunta

12.12.2023

Alavieskan kunta sijaitsee, Pohjois-Pohjanmaalla noin 20 kilometrin päässä Kalajoelta Ylivieskan suuntaan. Alavieskan maisemat tarjoavat Pohjanmaan lakeutta, maalaismaisemassa. Matkailijalle on lähinnä tarjolla muutama kaunis luontokohde. Pieni "happihyppely" virkistää ajomatkan varrella. Alavieskan matkailusivut, Visit Alavieska sekä nähtävyydet, camping, majoitus sekä uimarannat Alavieskan seudulla.

Kotiseutumuseo ja luontoa

Käy tutustumassa myös Alavieskan kotiseutumuseoon. 1700-luvun loppupuolella rakennettu Pappilan väentupa on alun perin pappilan palvelusväelle tehty asunto. Alavieskan kotiseutumuseon kokoelma on perinteistä talonpoikaisesineistöä. Kotiseutumuseo on avoinna kesäisin.

Jaloittele Pappilanniemellä. Kalajoen jokirantaa kiertää rantapolku joka johtaa niemen nokalle. Voit nauttia laavulla hetken jokimaisemasta makkaraa käristäen.

Ryökönkankaan luonnonsuojelualueella kulkee vanhassa aarnimetsässä noin 2 kilometriä pitkä merkitty luontopolku. Luontopolun varrella on kylttejä missä kerrotaan alueen historiasta sekä yleisesti metsätietoutta. Ryökönkankaan luontopolun varrelta löytyy vanha Ruotsin vallan aikainen rajapyykki. Polku on helppokulkuinen ja sopii myös lasten patikointiin. Lähtöpaikka ja pysäköinti Taluskylän ja Someronkylän yhdystien varrella.

Nähtävyydet

  • Alavieskan kotitalousmuseo. Papinpolku 2, Alavieska
  • Pappilanniemi. Laavu ja ulkoilualue Alavieskan keskustassa. Pappilantie, Alavieska

Kirkot

  • Alavieskan kirkko. Keskustie 6, Alavieska

Uimarannat ja uimapaikat

  • Alavieskajärven uimapaikka. Järvitie, Alavieska
  • Anttilanrannan virkistysalue. Alavieska

Alavieska - Hotellit ja muut kohteet

  • SEO Alavieska. Hankalantie 2, Alavieska

Camping ja matkaparkit

  • Matkaparkki Linnakallio. Taluskyläntie 660, Talus

https://rss.app/feeds/8MbUCyC9gzsVCGze.xml