Väisälänmäen kansallismaisema

01.11.2023

Lapinlahdella Pohjois-Savossa, Väisälänmäen kansallismaisemassa ovat useat taiteilijat maalannut teoksiaan. Tunnetuin on varmasti Eero Järnefeltin vuonna 1893 maalaama teos – Raatajat rahanalaiset. 

Pohjois-Savossa, Lapinlahdella sijaitseva Väisälänmäen kylä on ainoa Pohjois-Savolainen alue, joka on luokiteltu kansallismaisemaksi. Väisälänmäellä pääset kansallisromanttisiin tunnelmiin.

Väisälänmäen huippu, Onkiveden pinnasta noin 135 metrin ja merenpinnasta noin 220 metrin korkeuteen nouseva Linnanmäki. Kävelemällä rengasreittiä eli noin 2.5 kilometriä pitkää kulttuuri- ja luontopolkua voit tutustua Väisälänmäen historiaan ja kulttuuriperinteisiin. Rengasreitin varrella on laavu ja näkötorni sekä kesäisin kahvila.

Kuopiosta Lapinlahden Väisälänmäelle on matkaa noin 70 kilometriä. Väisälänmäelle on selkeät opasteet.

Väisälänmäen kansallismaisemissa näet laidunta, peltoja, niittyjä ja maalaistaloja, jotka ovat rakennettu rinteeseen. Väisälänmäen kansallismaisemassa on erittäin hienoa perinnemaisemaa kaikista näkökulmista.

Mikäli haluat nähdä kansallismaiseman kokonaisuudessaan, on kiivettävä Väisälänmäen näkötorniin. Näkötornista näet peltomaisemaa ja Onkiveden saaristoa. Väisälänmäen näkötornista voit nähdä jopa Kuopiossa sijaitsevalle Puijon näkötornille asti.

Väisälänmäen kansallismaisema, Lapinlahti - Lue lisää ja tutustu


https://rss.app/feeds/8MbUCyC9gzsVCGze.xml