10 syytä matkustaa Raumalle

03.07.2022

10 hyvää syytä miksi kannattaa Suomen kolmanneksi vanhimpaan kaupunkiin, Raumalle. Selkämeren itäisellä rannikolla sijaitsevassa kaupungissa on meri läsnä sekä etäisyydet ovat sopivat varsinkin ruuhkasuomessa asuville turisteille. Satunnaisessa järjestyksessä 10 syytä tutustua Raumaan. Valitse omasi.

  1. Pitsiviikot. Heinäkuun loppupuolella on tapahtumia ja ohjelmaa viikon ajan. Vuodesta 1971 alkaen järjestetyt Pitsiviikot on tapahtuma käsityöläisten pitsinnypläyskulttuurin ja käsityöläisperinteen ylläpitämiseksi.
  2. Rauman museot. Seitsemän mielenkiintoista museota kannattaa katsoa. Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo. Rauman merimuseo. Laivanvarustajan koti, Marela. Vanha Raatihuone. Merimiehen koti, Kirsti. Vanha Raatihuone. Puhelinmuseo.
  3. Wanha Rauma. Unescon maailmanperintökohde Wanha Rauma on kauniita, koristeellisia puutaloja ja idyllisiä putiikkeja. Herkuttelijoille on pieniä kahviloita ja isompaan nälkää ravintoloita upeassa ympäristössä. Kävely Vanhan Rauman kapeilla ja mutkittelevilla kaduilla jo itsessään on kokemus.
  4. Toinen Unescon maailmanperintökohde, Sammallahdenmäki. Noin 20 kilometrin päässä keskustasta sijaitsevalla Sammallahdenmäellä sijaitsee pronssikautinen hautaröykkiöalue. Kalliomaisemassa on 36 hautaröykkiötä jotka edustavat sen ajan monumentaalirakentamista. Omatoimisesti retkeillen on opastein merkitty n. 1.5 km pituinen reitti.
  5. Kuuskajaskarin loma- ja linnakesaari. Linnakesaarella aistit edelleen vahvasti puolustusvoimien kasarmielämää. Oppaan johdolla pääset tutustumaan mm. tykkiluoliin. Merivalvontatornit, juoksuhaudat sekä ampuma-asemat luovat lisää lomasaaren ainutlaatuista miljöötä. Saarelle pääsee vesibussilla Merijakamosta, Suvitie 14, päivittäin.
  6. Kylmäpihlajan majakkasaari. Aivan avomeren äärellä sijaitseva meren, raikkaan ilman ja tyrnien värittämä saari on mukava kohde kesäiselle päivälle. 36 metriä korkean majakan yläosassa on näköalatasanne, josta on avomerelle huikea näkymä. Majakkasaarella on mahdollisuus myös majoittua. Varaa hotelli ajoissa. Vesibussilla reittiliikenne kesäaikana. Katso aikataulut.
  7. Poroholma. Pienen matkan päässä sijaitsevassa viiden tähden luokituksen saaneessa Poroholman lomakeskuksella voit majoittua mökissä tai teltassa. Asuntovaunut sekä matkailuautot voit pysäköidä viihtyisässä merimaisemassa. Ravintoloita ja muita palveluja on runsaasti. Lapsille ja aikuisille aktiviteettejä. Poroholmassa sijaitsee myös kaksi historiallista purjelaivaa.
  8. Rauman kauppatori. Kesäaikana avoinna maanantaista-lauantaihin 7-16. Satunnaisesti järjestetään myös iltatoreja. Nauti tunnelmasta, pystökaffeet ja herkulliset mansikat torilla.
  9. Näe pidemmälle. Kiikartorni ja Vesitorni. Kiipeä torniin ja katso Rauman seutua hieman pidemmälle. Vesitornin näköalatasanne sijaitsee 66.5 metriä merenpinnan yläpuolella. Vesitornissa on myös ravintola. Näet kaikkiin ilmansuuntiin. Kiipeä vesitorniin rappusia tai mene hissillä ylös. Kiikartorni on näkötorni jonka näköalatasanne on 18.6 metriä merenpinnan yläpuolella. Avoinna kesäisin.
  10. Rauman piensatamat. Ol niingon gotonas - Rauma on kesäkaupunki parhaimmillaan. Vierassatamissa pääset kesään kiinni katselemalla merelle kun aurinko laskee.

Katso Rauman uimarannat, majoitukset sekä muut nähtävyydet. Lue lisää>>>

Enemmän Rauman kaupungista ja käyntikohteista - Visit Rauma.


https://rss.app/feeds/8MbUCyC9gzsVCGze.xml