Hyvät retkeilyvarusteet

21.02.2024

Kunnolliset retkeilyvarusteet ovat olennainen osa onnistunutta retkeilykokemusta. Olipa kyseessä päiväretki lähimetsään tai pidempi vaellus, oikeat varusteet voivat tehdä matkasta miellyttävän ja turvallisen. Tässä muutama tärkeä huomio retkivarusteista:

Retkeilyvarusteet – näillä pääset alkuun

1. Rinkka tai reppu

Rinkka on retkeilijän paras ystävä. Valitse sopivan kokoinen rinkka matkan pituuden ja tarpeiden mukaan. Muista säätää olkahihnat ja lantiovyö oikein, jotta paino jakautuu tasaisesti. Säädä ja sovita hihnat oikein ennen retkeä.

2. Kartta ja kompassi

Vaikka älypuhelimet ovat käteviä, ei ole mitään korvaavaa perinteiselle kartalle ja kompassille. Aina ei ole välttämättä yhteyksiä luonnon katveissa, joten kartta ja kompassi on hyvä olla mukana. Opettele lukemaan karttaa ja suunnistamaan kompassin avulla. Helpoin ja turvallisin tapa patikoida, varsinkin hieman vähemmän harrastaneille ihmisille on kulkea hyvin merkittyjä vaellusreittejä pitkin.

3. Hyvät ja kunnolliset jalkineet

Laadukkaat vaelluskengät suojaavat jalkojasi ja tarjoavat tukea epätasaisessa maastossa. Varmista, että kengät ovat mukavat ja sisään ajetut ennen retkeä. Älä laita jalkineita ensimmäistä kertaa jalkaan pitkälle vaellukselle.

4. Säänmukainen vaatetus

Sää voi vaihdella nopeasti, joten kerrospukeutuminen on avainasemassa. Ota mukaan sadevaatteet, lämpimiä vaatteita sekä ehdottomasti vaihtovaatteet.

5. Ensiapupakkaus

Pieni ensiapupakkaus voi olla pelastus. Siihen kuuluu laastareita, sidetarpeita, kipulääkettä ja muita tarpeellisia välineitä.

6. Taskulamppu tai otsalamppu

Pimeällä retkeilyssä valo on tärkeää. Ota mukaan taskulamppu tai otsalamppu, jotta näet hyvin myös yöllä.

7. Eväät, retkimuona ja riittävästi vettä

Pidä huolta nesteytyksestä ja ota mukaan riittävästi ravintoa. Retkeilyyn on nykyään useita erilaisia retkiaterioita, jotka valmistuvat kätevästi nuotiossa tai retkikeittimellä. Energiaa antavat välipalat, kuten pähkinät ja kuivatut hedelmät, ovat myös hyvä valinta.

8. Retkikeitin ja ruokailuvälineet

Jos suunnittelet pidempää retkeä, retkikeitin ja ruokailuvälineet ovat tarpeen.

9. Teltta ja makuupussi

Kunnollinen kevyt teltta on hyvä olla mukana. Lisäksi kevyt ja tarpeeksi lämmittävä makuupussi on hyvä hankkia yön ylittävälle retkelle.


https://rss.app/feeds/8MbUCyC9gzsVCGze.xml