Espoon Tapiolan kansallismaisema

31.10.2023

Helsingin lähistöllä, Espoon kaupungissa sijaitseva Tapiolan kaupunginosa on myös yksi kansallismaisemien listalla oleva kohde. Espoon Tapiola on esimerkki sodan jälkeisen jälleenrakentamisen aikana, puutarhakaupunki rakentamisesta. 

Tapiolan kaupunginosassa tuhansien ihmisten kerrostaloasuminen, palvelut ja liikekeskukset sekä luonto on saatu väljästi mutta toimivasti rakennettua yhteen.

Tapiolan puutarhakaupunginosassa on luonto ja meri lähellä. Kallioita, metsää ja merenrantaa on säästetty luonnon ehdoilla, asukkaiden käyttöön.

Tapiolan luonnon nähtävyyksiin kuuluu esimerkiksi ainutlaatuinen seitsenhaarainen rauhoitettu kuusi. Harvinainen kuusi löytyy linnoituksen lähistöltä. 

Lähistöllä on  myös 1900-luvun alussa rakennetun vanhan, Otsonlahden linnoitus. Otsonlahden linnoitukseen navigoi Otsonlahdentielle. Otsonlahdessa sijaitsee myös ulkoilu- ja virkistysalue. 

Kannattaa tutustua myös Tapiolan keskusaltaaseen sekä kulttuurikeskuksen lähistöön. Leimuniityn puistoalue on suosittu paikka lähiseudun asukkaille. Tapiolassa on lähistöllä runsaasti pieniä metsiä ja kävelyreitit myötäilevät rantoja.

Kansallismaisema Espoon Tapiola - Lue lisää ja tutustu

Visit Espoo (visitespoo.fi)

Espoo - camping, majoitus, nähtävyydet, uimarannat (matkallasuomessa.fi)

Tapiola (espoo.fi)

Espoon Tapiolan palvelut (tapiolakeskus.fi)

Kauppakeskukset Espoossa (matkallasuomessa.fi)


https://rss.app/feeds/8MbUCyC9gzsVCGze.xml