Kylmäluoman retkeilyalue

01.03.2024

Kylmäluoman retkeilyalue tarjoaa erämaan rauhaa ja karua luonnon kauneutta Taivalkoskella, Pohjois-Pohjanmaalla. Kylmäluoma on erämainen ja luonnonkaunis alue, joka tarjoaa retkeilijöille monipuolisia mahdollisuuksia nauttia luonnon rauhasta ja kauneudesta.

Kylmäluoman alueella on harjuja, aapasoita ja metsiä. Alueella on myös useita järviä ja lampia, joista tunnetuin on Kylmäluomajärvi. Järvi on kirkasvetinen ja sopii hyvin uimiseen ja kalastukseen. 

Kylmäluoman retkeilyalueella on useita merkittyjä reittejä patikointiin ja hiihtoon. Reittejä löytyy kaiken kuntoisille ja -tasoisille retkeilijöille. Talvella alueella on myös hiihtolatuja. Kesäisin voi pulahtaa uimaan Kylmäluomajärveen tai kokeilla kalastusta.

Kylmäluomalla on useita majoitusvaihtoehtoja. Majoittumisen voi valita mökeistä, autiotuvilta tai leirintäalueelta. Alueelta löytyy myös sauna ja nuotiopaikka.

Sijainti

Pohjois-Pohjanmaan maakunta, Taivalkoski

Osoite ja pysäköinti

Kylmäluoman Retkeilykeskus. Pajuluomantie 29, Taivalkoski

Tekemistä Kylmäluoman retkeilyalueella

Maastopyöräily. Marjastus ja sienestys. Kalastus. Melonta. Metsästys. Patikointi ja vaellus. Sup-lautailu. Uinti.

Yöpyminen Kylmäluoman retkeilyalueella ja Taivalkoskella

Laavut. Telttailu. Kodat. Kylmäluoman leirintäalue: karavaanarit ja teltat. Saijan Lomakartano: mökkivuokraus, huoneisto (> n. 29 km). Hotelli Herkko ja mökkivuokraus (> n. 42 km). Hossan leirintäalue, Karhunkainalo camping (> n. 60 km). Hossan luontokeskus, mökkivuokraus


https://rss.app/feeds/8MbUCyC9gzsVCGze.xml