Leirintäalue, matkaparkki vai puskaparkki

29.06.2023

Matkailuautolla, retkeilyautolla tai asuntovaunuyhdistelmän kanssa liikkuessa kannattaa aina etukäteen miettiä seuraava mahdollinen yöpaikka? Leiriydytäänkö turvallisesti useiden karavaanareiden seuraan camping-alueelle vai riittääkö matkaparkki. Onko valintasi ainutlaatuinen puskaparkki.

Leirintäalue - Camping

Suomessa on lukuisia hyvätasoisia, turvallisia sekä myös rauhallisia leirintäalueita. Päivän päätteeksi on usein mahdollisuus päästä saunaan, uimaan sekä huoltamaan itsensä ja ajoneuvon.

Camping-alueilla on erilaisia aktiviteetteja ja lapsille leikkialueita. Myös ravintolat, varsinkin sesonkiaikoina tarjoavat ruokaa ja virvokkeita leirintäalueella tai sen välittömässä läheisyydessä.

Matkaparkki

Matkaparkit on Suomessa lisääntyneet runsaasti muutaman viimeisen vuoden aikana. Matkaparkki on "kevyempi" versio leirintäalueesta.

Palvelut ovat rajoitettuja, mutta usein matkaparkeissa on mahdollista matkailijoiden peseytyminen, ajoneuvon kevyt huolto esim. jätteiden ja jätevesien tyhjuennys sekä käyttöveden täydennys.

Lisäksi asuntovaunun tai matkailuauton käyttösähkö on mahdollista korvausta vastaan. Tutustu etukäteen matkaparkin palveluihin sekä sijaintiin. Matkaparkit on tarkoitettu lyhytaikaisiin yöpymisiin.

Puskaparkki

Puskaparkki on myös aktiivisen liikkujan vaihtoehto yöpymiseen. Matkailuautot tai retkiautot ei välttämättä tarvitse jatkuvasti sähköä ja puhdas vesi on saatavilla liikkuvasta kodista.

Puskaparkki voi olla upea ranta, näköalapaikka, riittävän iso levike tien vieressä. Puskaparkki voi myös olla parkkipaikka, metsässä piilossa oleva laavu tai muu sopiva pysähdyspaikka maastossa. Kaupungeissa puskaparkki voi olla parkkipaikka aivan keskustassa kun muistat huomioida pysäköintiin liittyvät rajoitukset ja maksut. Puskaparkki on käytännössä yöpaikka "hyvän maun" rajoissa. Luonnossa puskaparkissa noudatetaan Jokamiehenoikeuksia nyk. Jokaisenoikeuksia ja siivotaan jäljet.


https://rss.app/feeds/8MbUCyC9gzsVCGze.xml