Oulujärven retkeilyalue

02.03.2024

Oulujärven retkeilyalue - Kainuun oma meri

Oulujärven retkeilyalue sijaitsee Vaalan kunnassa, Pohjois-Pohjanmaalla noin 80 km Kajaanista länteen ja 150 km Oulusta itään. Retkeilyalue on osa Rokua Geoparkia, joka kuuluu UNESCON kansainväliseen geologisten kohteiden verkostoon. 

Oulujärven retkeilyalueella on runsaasti kivikkoisia luotoja, upeita hiekkarantoja, kirkasvetisiä lampia ja karuja mäntymetsiä. Luontoharrastuksiin on erinomaiset mahdollisuudet.

Retkeilyalueella on runsaasti mahdollisuuksia patikointiin, melontaan, veneilyyn, kalastukseen ja muuhun virkistäytymiseen. Saarissa on hoidettuja retkeilyreittejä, laavuja ja tulentekopaikkoja sekä rantautumispaikkoja veneille.

Manamansalon saari on Oulujärven retkeilyalueen sydän. Saarella on 14 kilometriä merkittyjä reittejä, jotka kulkevat jäkälikkökankaiden, Oulujärven rantajyrkänteiden ja Rapsunkankaan aarnialueen läpi. Saarella on myös leirintäalue, uimaranta ja venelaituri.

Sijainti

Pohjois-Pohjanmaan maakunta, Vaala

Osoite ja pysäköinti

  • Manamansalon leirintäalue. Teeriniementie 156, Manamansalo

Tekemistä Oulujärven retkeilyalueella

Hiihto. Lumikenkäily. Kalastus. Maastopyöräily. Marjastus ja sienestys. Melonta. Patikointi ja vaellus. Purjehdus. Sup-lautailu. Uinti. Veneily.

Uimapaikat

Oulujärven retkeilyalueella Manamansalossa on runsaasti upeita hiekkarantoja.

Yöpyminen Vaalan seudulla

Laavut. Teltta. Autiotupa Reimikari. Active Camping Montta. Manamasalon Portti: huoneistot ja mökkivuokraus. Hotelli Merilän Kartano. Rokua Health & Spa. Rokua Outdoors: mökkivuokraus. Rokuanhovi Caravan. Hotelli Rokuanhovi. Hartikan Kartano. Kakaravaaran loma-asunnot. Kurttilan lomamökit, mökkivuokraus


https://rss.app/feeds/8MbUCyC9gzsVCGze.xml