Ruunaan retkeilyalue

02.03.2024

Ruunaan retkeilyalue on karun kaunis erämaa Lieksassa, Pohjois-Karjalassa. Ruunaa tarjoaa upeita luontoelämyksiä niin kokeneille retkeilijöille kuin ensikertalaisillekin. Tämä alue on täynnä koskia, metsiä ja kaunista maisemaa, joka houkuttelee luontoon kaikkina vuodenaikoina.

Ruunaan retkeilyalueen vetonaulat:

Kuohuvat kosket tarjoavat jännittäviä hetkiä niin kokeneille koskenlaskijoille ja koskimelojille, kuin aloittelijoillekin. Kokenut koskenlaskija voi nauttia kuohuista omatoimisesti, kun taas kokemattomampi saa huikean mutta turvallisen kyydin oppaan seurassa. Päivän päätteeksi voit viettää iltahetken nuotiolla juuri pyydettyjä virran antimia syöden.

Patikointiin ja vaellukseen löytyy useita kutsuvia reittejä ja luontopolkuja. Tutustu jalkaisin alueen upeaan luontoon. Esteetön pyörätuolireitti on myös alueella.

Lieksanjoki virtaa alueen läpi, ja se tarjoaa kalastusmahdollisuuksia. Voit narrailla rannoilta kaloja ja nauttia luonnon rauhasta.

Ruunaan retkekeilyalueen maastossa on tulentekopaikkoja, keittokatoksia, laavuja, vuokrakämppiä, matkailuauto- ja vaunualue sekä veneenlaskupaikkoja. Alueella on myös esteetön luontoreitti, katselu- ja kalapaikka koskelle sekä kuivakäymälä.

Alueen luontoa leimaa Lieksanjoki, joka virtaa koskineen alueen läpi. Maisemat ovat upeat ympäri vuoden

Sijainti

Pohjois-Karjalan maakunta, Lieksa

Osoite ja pysäköinti

 • Neitikosken pysäköintialue. Neitikoskentie, Lieksa.
 • Neitijärven pysäköintialue. Neitijärventie, Lieksa
 • Hongikkorannan pysäköintialue. Neitikoskentieltä oikealle hieman ennen Ruunaan retkeilykeskusta. Ei talvikunnossapitoa.
 • Miikkulanvaaran pysäköintialue. Paasikoskentie, Lieksa
 • Lakkapäänlahden pysäköintialue. Neitikosken pysäköintialueelta noin 1.5 km eteenpäin. Ei talvikunnossapitoa.
 • Siikakosken pysäköintialueet. Siikakoskentie, Lieksa
 • Vastuuniemen pysäköintialue. Kattilajärventietä ajetaan noin 1,8 km ja oikealle kohti Vastuuniemeä. Ei talvikunnossapitoa.
 • Siikakosken kalatien pysäköintialue. Siikakoskentietä noin 7,3 km, jonka jälkeen käännytään vasemmalle ja ajetaan noin 2 km.
 • Mutikaisenkarin pysäköintialue. Haapavitjantie, Lieksa
 • Horkan pysäköintialue. Neitijärventietä ajetaan noin 5,5 km, jonka jälkeen vasemmalle.
 • Itkiinpohjan pysäköintialue. Itkiinpohjantie, Lieksa

Tekemistä Ruunaan retkeilyalueella

Geokätköily. Hiihto. Lumikenkäily. Koskenlasku. Melonta. Uinti. Lumikenkäily. Luontopolku. Maastopyöräily. Marjastus ja sienestys. Kalastus. Koskikalastus. Vaellus ja patikointi.

Uimapaikat

Kattilajärvi, Lieksanjoki, Murroojärvi, Neitijärvi,

Yöpyminen Ruunaan retkeilyalueella ja Lieksassa

Teltta. Laavut. Ruunaan Retkeilykeskus: mökkivuokraus ja aitat, Karavaanarit ja telttailijat. Ruunaan matkailu: mökkivuokraus, huone- ja aittamajoitus. Jongunjoen matkailu: majatalo ja mökkivuokraus. Lomakylä Timitraniemi: Camping ja mökkivuokraus. Kuivalan Islanninhevostalli: aittamajoitus. Viitakko: huoneistomajoitus. Lieksan hotellit ja muu majoitus (> n. 30 km)


https://rss.app/feeds/8MbUCyC9gzsVCGze.xml