Eläintarhat Suomessa

16.02.2024

Suomen 3 suosittua eläintarhaa

Lähde tutustumaan ihastuttaviin eläimiin

Suomessa on 3 varsinaista eläintarhaa, jotka tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden ihailla eri puolilta maailmaa tulevia eläinlajeja. Eläintarhat ovat myös tärkeitä luonnonsuojelun ja tutkimuksen kannalta, sillä ne osallistuvat uhanalaisten eläinten pelastamiseen ja kasvattamiseen.

Suomen 3 eläintarhaa

  1. Korkeasaari Zoo: Suomen suurin, tunnetuin ja vanhin eläintarha, joka sijaitsee Helsingissä. Korkeasaaren eläintarha on perustettu jo vuonna 1889. Korkeasaaressa voit tutustua noin 150 eläinlajiin tundralta trooppisiin sademetsiin ja aavikoihin. Korkeasaaressa on myös erilaisia teema-alueita, kuten Africasia, Amazonia ja Kissalaakso.
  2. Ähtäri Zoo: Suomen toiseksi suurin eläintarha, joka sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla. Ähtärissä voit tutustua yli 60 eläinlajiin kuten pandoihin, susiin, ilveksiin, hirviin ja peuroihin. Ähtärissä on myös Suomen ainoa pandatalo, jossa asuvat Kiinasta lainassa olevat jättiläispandat, Lumi ja Pyry. Ähtärin eläintarhassa näet samalla käynnillä ihastuttavat Pandat, eläintarhan sekä kotieläintilan eli Farmin.
  3. Ranua Resort Zoo: Suomen pohjoisin eläintarha, joka sijaitsee Ranualla, Lapin maakunnassa. Ranualla voit bongata yli 50 eläinlajia, kuten jääkarhuja, napakettuja, poroja, naaleja ja paljon muita eläimiä.

Eläintarhojen lisäksi Suomessa on lukuisia eläinpuistoja, jotka tarjoavat erilaisia kokemuksia eläinten parissa. Vierailu Suomen eläintarhoissa ja eläinpuistoissa sopii erinomaisesti kesän matkakohteeksi koko perheelle.

Korkeasaari Zoo, Helsinki

Osoite: Mustikkamaanpolku 12, Helsinki

Pysäköinti: Rajoitetusti lähistöllä. Maksullinen. Lähistöllä kauppakeskus Redi pysäköinti. Maksullinen.

Avoinna: Varmista päiväkohtaiset aukioloajat kotisivuilta

Korkeasaari pääsyliput 2024: Aikuiset 19 € Muut 4-17 v. 13 €

Ähtäri Zoo, Ähtäri

Osoite: Karhunkierros 150, Ähtäri

Pysäköinti: Alueen lähistöllä. Pysäköintimaksu 5 €

Avoinna: Varmista päiväkohtaiset aukioloajat kotisivuilta

Ähtäri Zoo pääsyliput 2024: Aikuinen 29 € Muut 3-14 v. 15 €

Ranua Resort Zoo, Ranua

Osoite: Rovaniementie 29, Ranua

Pysäköinti: Maksuton pysäköinti alueella

Avoinna: Varmista päiväkohtaiset aukioloajat kotisivuilta

Ranua Resort Zoo pääsyliput 2024: Aikuiset 23.50 € Muut 4-14 v. 19 €


https://rss.app/feeds/8MbUCyC9gzsVCGze.xml