Linnanrauniot ja linnoitukset

11.07.2023

Yleisölle avoinna olevat linnanrauniot ja linnoitukset Suomessa. Paikkakunta, osoite ja pysäköinti.

Bomarsundin linnoitus, Haminan linnoitus, Kajaanin rauniolinna, Kotkan linnoitukset, Kuusiston linnanrauniot, Lappeenrannan linnoitus, Suomenlinna, Svartholman merilinnoitus.

Bomarsundin linnoitus

Sund, Ahvenanmaa

Bomarsundin on rauniolinna Ahvenanmaalla, Sundin kunnassa. Bomarsundin linnanrauniot kuuluvat merkittäviin muinaismuistoihin Ahvenanmaalla. Alueella sijaitsee myös Bomarsundin vierailukeskus missä toimii mm. museo.

Osoite: Sundsvägen 1571, Bomarsund

Pysäköinti: Ilmainen pysäköinti

Haminan linnoitus

Hamina

Haminan linnoituksella kulkee Linnoituspolku. Kävelyreitti alkaa Lipputornilta. Voit Haminan linnoitusvalleja mukaillen kiertää keskustan ympäri Raatihuoneentorille. Linnoituksen reitillä näet vallihaudat, joissa oli nostosillat ja Haminan kaupunkia suojanneet portit sekä tykkiasemat, tunnelit ja holvit.

Osoite: Raatihuoneentori, Hamina

Pysäköinti: Maksuton pysäköinti Haminan kaupungissa

Kajaanin rauniolinna

Kajaani

Kajaanin linnan rauniot sijaitsevat Kajaanin keskustassa. Kajaanin rauniolinna on rauhoitettu kulttuurinähtävyys. Kajaanin rauniolinnaan voi tutustua vuoden ympäri. Maksuton muinaismuistokohde.

Osoite: Brahenkatu 1, Kajaani

Pysäköinti: Pysäköintialue n. 300 m

Kotkan linnoitukset

Kotka

Kyminlinnan linnoitukset ja Ruotsinsalmen linnoituskaupunki sijaitsevat Kotkassa. Varissaaressa on Ruotsinsalmen merilinnoitukseen kuuluvan Fort Elisabethin linnoitusrakenteita ja raunioita.

Lauttayhteys Sapokasta Varissaareen kesäisin.

Pysäköinti: Sapokan sataman lähistöllä on runsaasti maksutonta pysäköintitilaa

Kuusiston linnanrauniot

Kaarina

Kuusiston piispanlinnan rauniot on nähtävissä Kaarinan kaupungissa.

Osoite: Linnanrauniontie 633, Kaarina

Pysäköinti: ilmainen pysäköinti n. 700 metriä raunioilta

Lappeenrannan linnoitus

Lappeenranta

Lappeenrannan linnoituksen historia ulottuu aina 1700-luvun loppupuolelle. Lappeenrannan linnoitus sekä -alue on erittäin suosittu vierailukohde. Linnoituksen alueella sijaitsee museoita, taidegallerioita, käsityöläisten puoteja sekä ortodoksinen kirkko.

Osoite: Kristiinankatu 3–5, Lappeenranta

Pysäköinti: Linnoituksen lähistöllä on runsaasti ilmaista pysäköintitilaa

Suomenlinna

Helsinki

Helsingissä sijaitsevan Suomenlinnan merilinnoituksen rakentaminen alkoi vuonna 1748. Suomenlinna on yksi Unescon maailmanperintökohde. Kesäisin Suomenlinna on yksi suosituimmista matkakohteista Suomessa.

Osoite: Suomenlinna, Helsinki

Pysäköinti: maksullinen pysäköinti Helsingin kauppatorin läheisyydessä. Lauttayhteys Suomenlinnaan

Svartholman merilinnoitus

Loviisa

Svartholman merilinnoitus sijaitsee Loviisan edustalla. Svartholma on koko perheen käyntikohde. Svartholmaan pääsee reittiliikennelaivalla. Tutustu linnoituksen historiaan näyttelyssä ja tee omatoiminen kävelykierros saarella. Alueella kesäravintola.

Pysäköinti: ilmainen pysäköinti Laivasillan välittömässä läheisyydessä - Rantatie 38, Loviisa

Utin linnoitukset

Utin linnoitus on kiinteä muinaisjäännös sekä valtakunnallisesti merkittävä kulttuuriympäristö. Tähtimäinen ja halkaisijaltaan yli satametrinen kivirakennelma on osa Kotkasta Savonlinnaan ulottuvaa Kenraali Suvorovin linnoitusketjua, jonka Venäläiset rakensivat 1700-luvun lopulla Pietarin suojaksi.

Osoite: Vallitie 100, Utti - Kouvola
https://rss.app/feeds/8MbUCyC9gzsVCGze.xml